BAYER LANSEAZĂ 3 HIBRIZI NOI DE RAPIȚĂ CU POTENȚIAL DE PRODUCȚIE DEOSEBIT! Vedeți rezultatele direct din câmp

25 jul 2023
Pentru sezonul 2023-2024, Bayer pregătește noi hibrizi de rapiță: mai productivi, mai rezistenți, mai performanți. Pentru a fi siguri că aceștia răspund nevoilor fermierilor din țara noastră, noii hibrizi au fost testați pe câmpurile din gospodăria TerraRica, satul Onițcani, raionul Criuleni, administrată de Maxim Vrabie. Recoltarea a fost publică, cu participarea fermierilor, care s-au convins de vigoare

Igor Copacinschi, Directorul Departamentului Bayer CropScience, Republica Moldova:

Bayer vine cu doi hibrizi noi: DK Excited, DK Expectaction și un hibrid în tehnologia Clearfield – DK Immortal. Acesta vine în ajutorul bine cunoscutului DK Imaret, lider de piață din categoria Clearfield.
Caracteristicile hibrizilor Bayer sunt: toleranța la scuturare, asimilare bună a azotului din sol, toleranță la boli. Anul acesta a fost o provocare pentru producători la capitolul boli ale rapiței. Iar cei care au aplicat fungicidul Propulse® 250 SE în termeni optimi, au obținut un adaus de minim 10% la recoltare.
 
Semion Cerchez-Balțatu, Technical Advisory Manager CS:

DK Expectaction este un hibrid timpuriu, cu o vigoare foarte bună de creștere în toamnă. Asta îi permite să fie semănat chiar și puțin mai întârziat. De asemenea, este un hibrid tolerant la virusul galben al ridichii, la sclerotinia, este un bun asimilator al azotului din sol.
DK Excited este cel mai performant hibrid din portofoliul Dekalb din R. Moldova și Europa. Se caracterizează prin toleranță foarte bună la sclerotinia, vigoare bună și toleranță la virusul galben al ridichii.
DK Immortal este unicul hibrid de pe piața R. Moldova din segmentul Clearfield, care este tolerant la virusul galben al ridichii. Are un potențial foarte mare de producție: 5,5-6 tone/ha. Un hibrid de talie înaltă, cu vigoare bună de creștere în toamnă și un restart foarte bun în primăvară.

Rezultatele obținute în lotul demonstrativ de la Onițcani sunt următoarele:
 
  • Nou  DK Immortal, tehnologia Clearfield - 4375 kg/ha
  • DK Exception - 4260 kg/ha
  • Nou  DK Expectation - 4090 kg/ha
  • Nou DK Excited - 4035 kg/ha
Pentru informații mai detaliate despre hibrizi, vedeți materialul VIDEO.

Pentru mai multe detalii despre produsele Bayer, contactați reprezentanții regionali:
  • Eugen Fetescu – Nord  068688476
  • Radu Raducan – Sud  69720006
loading ...