CORTEVA RECOMANDĂ NOII HIBRIZI PIONEER® DE PORUMB ȘI FLOAREA-SOARELUI: Recoltă peste așteptări

17 sep 2021
Compania Corteva Agriscience și-a lărgit portofoliul cu noii hibrizi PIONEER® de porumb și floarea-soarelui. Aceștia au fost prezentați pe lotul demo de pe terenul agricol al fermierului Mihai Cerguță din Cimișeni, Criuleni. La eveniment au participat cca 100 de producători care au luat cunoștință de potențialul hibrizilor ce dețin tot eșantionul pretabil pentru Republica Moldova.
 
Mihai Cerguță, fermier: „Toți sunt frumoși, toți au rezultate bune. Este pentru prima dată când am plantat hibrizii PIONEER®, am îndeplinit toate recomandările specialiștilor de la Corteva. În afară de faptul că acest an a fost unul foarte bun, mai sunt un șir de lucrări care trebuie efectuate la vreme și cu mare precauție.”
 
Până acum fermierul a cultivat doar porumb autohton, dar este gata să  treacă la noii hibrizi din grupa Express. Dl Cerguță susține că va aplica aceeași tehnologie și pentru cultura de floarea-soarelui. Întreprinderea lui cultivă anual cca 300-400 ha de porumb, iar floarea-soarelui – pe o suprafață de 500 ha.
 
Andrei Ciocoiu, Category Marketing  Manager Oilseeds Corteva: „Dacă ne uităm un pic, porumbul la jumătatea lunii septembrie este impecabil, este încă verde. Anul acesta este un an agricol de excepție – porumbul peste 10 tone/ha, floarea-soarelui – peste 4 tone. Pariul nostru este hibridul P9889, care se pretează extraordinar la cultură în R. Moldova și România. Alături de el este P9610, un alt hibrid pe care îl recomandăm tuturor fermierilor. Aduce plus de productivitate și stabilitate.”
 
În cadrul evenimentului au fost prezentați și hibrizii de floarea-soarelui:  P64LE25, cel mai cunoscut și care în ultimii șase ani domină piața din R. Moldova. Peste 40 la sută din suprafață este ocupată cu LE25.
 
Andrei Ciocoiu, Category Marketing  Manager Oilseeds Corteva: „Miza în acest an an este P64LE99, cred că va depăși lejer 4 tone la hectar în acest câmp. Este recomandat fermierilor care fac tehnologie și care vor să atingă un prag superior de productivitate.

Mai multe detalii despre noii hibrizi PIONEER® de porumb și floarea-soarelui aflați din filmuleț. 
 
Top știri

MATERIAL SEMINCER RECORD. Soiurile autohtone au depăşit nivelul de productivitate al celor din străinătate. Află mai multe despre rezultatele Institutul „Selecţia”

27 oct 2021

SCANDALUL A LUAT SFÂRȘIT. Grâul alimentar a fost restituit rezervei de stat

19 oct 2021

VIDEO: Soluțiile ADAMA în combaterea buruienilor din cultura de porumb

11 oct 2021

A APĂRUT HRIȘCA PE RAFTURI. La un preț care bate tare la buzunare. Cât costă cel mai solicitat produs din pandemie

29 sep 2021

PIAȚA MONDIALĂ DE CEREALE: Jonglări de prețuri și jocuri de culise în cele mai importante țări ale lumii

29 sep 2021
Din aceiași categorie

RECOLTĂ RECORD DE CEREALE. Care este prețul per tonă care ar împăca producătorii de orz, aflați AICI

14 jul 2021

HIBRIZII DE RAPIȚĂ PIONEER®, pentru fermierii campioni. Ce recoltă au adunat producătorii

13 aug 2021

SITUAȚIE ALARMANTĂ ÎN SUDUL ȚĂRII. Agricultorii strâng doar câte 400 kg de grâu la hectar, față de 3 tone cât au luat anul trecut

25 jun 2020

HIBRIZII „STRUBE” DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat maxim de pe lotul experimental din Soroca

11 sep 2021

STRIGĂTUL DISPERAT AL FERMIERILOR: “Seceta ne taie totul de sub picioare, dacă nu vom avea suport, vom fi la pământ”

24 apr 2020

CORTEVA RECOMANDĂ NOII HIBRIZI PIONEER® DE PORUMB ȘI FLOAREA-SOARELUI: Recoltă peste așteptări

CORTEVA RECOMANDĂ NOII HIBRIZI PIONEER® DE PORUMB ȘI FLOAREA-SOARELUI: Recoltă peste așteptări

CORTEVA RECOMANDĂ NOII HIBRIZI PIONEER® DE PORUMB ȘI FLOAREA-SOARELUI: Recoltă peste așteptări

loading ...