ÎNCĂ UN REZERVOR DE CEREALE A LUAT FOC. 20 de pompieri luptă cu flăcările

20 jan 2023
Un alt rezervor  cu șrot de floarea soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești a luat foc în dimineața zilei de 20 ianuarie. Angajații IGSU din sudul țării au fost alertați din nou. La fața locului, pentru asigurarea misiunii de intervenție au fost trimise 5 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 angajați din subordine. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii desfășoară acțiuni de stingere și lichidare a consecințelor incendiului.

Potrivit informațiilor colectate de la fața locului, rezervorul nr.2 are o capacitate  de 1100 tone. În momentul incendiului, în el erau depozitate doar 50% din volumul total. În urma incidentului, nu sunt raportate victime și nu există riscuri pentru cetățeni și infrastructura din zonă.

Citește și: INCENDIU - UN REZERVOR DE PĂSTRARE A CEREALELOR S-A PRĂBUȘIT. Peste o mie de tone de șrot de floarea soarelui mocnesc

Amintim că un incident similar a avut loc pe 16 ianuarie 2023.  Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei. La fața locului, potrivit apelului sporit de intervenție au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU, care mai multe zile au acționat  pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

 
loading ...