NOI REGLEMENTĂRI PENTRU IMPORTUL ȘI VÂNZAREA HAMEIULUI ȘI PRODUSELOR DIN HAMEI

15 mai 2024
Executivul a aprobat un nou regulament care stabilește norme clare pentru introducerea în Republica Moldova și comercializarea hameiului și a produselor din hamei.
 
Scopul regulamentului este de a garanta că hameiul și produsele din hamei vândute în țara noastră sunt de cea mai bună calitate, protejând în același timp sănătatea consumatorilor. Aceste măsuri vin ca răspuns la provocările identificate în sector, printre care calitatea scăzută a hameiului importat și lipsa unui cadru normativ clar, a menționat secretarul general Sergiu Gherciu.
 
Regulamentul cuprinde prevederi aferente condițiilor de ambalare, etichetare și comercializare a hameiului introdus în Republica Moldova, precum și cerințele esențiale pentru recunoașterea Certificatului UE ca document de import.
 
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vor fi instituțiile responsabile de implementarea reglementărilor și de efectuarea  controalelor regulate pentru a asigura respectarea standardelor impuse.
loading ...