TRANSPORTUL ȘI TRANSBORDAREA CEREALELOR ȘI ALTOR MĂRFURI DIN UCRAINA ÎN R. MOLDOVA ȘI ROMÂNIA

05 mai 2023
Pentru a facilita transportul de cereale în porturile Mării Negre, Flowup SRL vine în sprijinul fermierilor/exportatorilor de cereale și orice alt tip de marfă, inclusiv îngrășăminte, produse feroase, deșeuri de fier vechi, etc.

Compania oferă servicii de livrare și transbordare a cerealelor în cantități foarte mari. Pot fi utilizate mai multe utilaje de descărcare concomitent. Astfel, în condiții de criză pot fi descărcate până la 10 vagoane odată, ceea ce reduce mult din timpul de lucru.

Venim în sprijinul fermierilor pentru a-și tranzita mai repede cerealele. Avem o suprafață foarte mare de lucru în stația „Larga Barbu”, Galați, pe care am reparat-o și adus-o în stare funcțională. Astfel, n-o să ne blocăm niciodată acolo. Noi preluăm vagoanele celor care vând cereale în România și le facem transbordarea.

Transbordarea se poate face din tren în camioane, noi având și flotă auto (în prezent, ne bazăm pe 170 de camioane, dar putem ajunge și la 250).

Constanța fiind aproape de Galați, se poate face un tranzit foarte mare de cereale. În portul Galați, se pot transborda până la 5-7 mii de tone de cerealele pentru încărcare pe barje sau vapoare. În portul de la Brăila, de asemenea, se pot face încărcări pentru transportul pe apă.  

Știm că se stă foarte mult la devamarea camioanelor. Aici, se devamează o garnitură de tren odată: 1500-1800 de tone, menționează Florin Nuțu, director general Flowup SRL.De asemenea, compania poate oferi fermierilor/exportatorilor spațiu de depozitare a mărfurilor. Astfel pot fi evitate taxele de staționare a trenurilor/vagoanelor. Compania are în gestiune un depozit cu capacitatea de 5000 de tone chiar lângă linia de tren.

Prețurile pentru serviciile oferite de companie sunt următoarele:

  1. Calea Ferată Moldova - 2,98 euro/tona, Calea Ferată Ucraineană - 3,95 euro/tona, Calea Ferată Română - 8,7 euro/tona.
  2. Amplasarea vagoanelor pe teritoriul României - 13,7 euro/zi. Încărcare vagoane de la 60 de tone.
  3. Transbordare de la vagoane/transporturi de cereale ucrainene la vagoane/transporturi de cereale românești - 14 euro/tona. 
loading ...