UNGARIA VA ÎNĂSPRI CONTROLUL CEREALELOR CE VIN DIN UCRAINA

09 feb 2023
Guvernul maghiar impune „inspecții stricte” ale calității pentru cerealele provenite din Ucraina, care intră pe piața Ungariei, transmite AGROMEDIA, cu referire la APC Inform.

Guvernul ungar îi protejează pe producătorii maghiari de inacțiunea Bruxelles-ului. De aceea, în țara noastră, se instituie controale stricte de calitate și siguranță ale lanțului alimentar de cereale provenite din Ucraina, – a spus ministrul Agriculturii al Ungariei, István Nagy.

El a mai subliniat că fermierii maghiari se pot baza doar pe guvernul țării, pentru că, potrivit acestuia, UE nu aude vocea fermierilor europeni.

Nu putem permite fermierilor maghiari să sufere pentru că nu funcționează corect coridorul de solidaritate cu Ucraina, a adăugat ministrul.

Ministrul a spus că Ungaria va continua să ofere toată asistența și sprijinul pentru a se asigura că cerealele ajung la destinație, consumatorii din Africa și Orientul Mijlociu, dar că va introduce „un control foarte strict de calitate” al cerealelor care vin din Ucraina în Ungaria.

Ministrul a mai amintit că Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, România și Bulgaria au cerut Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru limitarea importurilor de cereale din Ucraina.

Culturile de cereale importate, cultivate în condiții mult mai lejere, fac presiuni asupra prețurilor, provocând o concurență semnificativă pentru fermierii din țările vecine cu Ucraina. Cu toate acestea, Bruxelles-ul nu ajută și continuă să nu facă nimic pentru a elimina poziția competitivă dezavantajoasă a fermierilor maghiari, mai spune István Nagy.
 
loading ...