ACIDUL CITRIC ÎN GRĂDINA CU LEGUME. Cum îl utilizăm la răsadul de roșii

13 mai 2024
Acidul citric este foarte util atât pentru microflora solului, cât și pentru plante. Stimulează creșterea plantelor, îmbunătățește procesele metabolice. Transformă micro și macroelementele indisponibile și greu de găsit în forme ușor disponibile. Acest lucru face ca plantele să le digere mai bine.
 
Este un îngrășământ excelent pentru unele culturi. Le poate revigora și hrăni, astfel încât să poată crește în mod activ. Acidul citric va fi un fertilizant bun atât pentru roșii, cât și pentru castraveți. Poate, de asemenea, să ajute la revigorarea plantelor ofilite.
 
Acidul citric transformă fosforul în calciu, ceea ce este deosebit de important pentru roșii. Lipsa fosforului provoacă moartea plantelor, acestea sunt mai sensibile la boli și dăunători.
 
Utilizarea acidului citric va îmbunătăți absorbția nutrienților. Hrănește microflora, stimulează creșterea și îmbunătățește dezvoltarea culturilor.
 
Avem nevoie de:
  • 1 lingură de acid citric
  • 10 l apă caldă
 
Procedura:
  • Se toarnă acidul citric în apă și amestecați bine.
  • Se toarnă până la rădăcina culturii pe un sol udat în prealabil.
 
Acidul citric mai poate schimba culoarea florilor de hortensie. Hortensiile sunt cunoscute pentru creșterea lor sănătoasă au nevoie de un sol mai acid. Până la 2 litri de apă se adaugă 1 lingură de acid citric, lăsați să stea până a doua zi și turnați această vinegretă peste hortensiile dumneavoastră.
 
Sursa:soulsushi
loading ...