https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.51 EUR
17.23 USD
0.23 RUB
4.21 RON
0.61 UAH
SEZONUL GUTUILOR. Mai puține, dar cu sute de beneficii

SEZONUL GUTUILOR. Mai puține, dar cu sute de beneficii

23 oct 2020

Suntem în sezonul gutuilor, fructe care sunt considerate şi „mere de aur”. Acestea sunt un adevărat izvor de sănătate pentru organismul uman. Din cauza secetei, în acest an, sunt mai puține gutuie, doar cu toate acestea, prețurile lor sunt accesibile și variază între 9 și 15 lei kilogramul. Beneficiile sunt extrem de numeroase și nici nu te costă o avere să le cumperi.
 
Gutuile au o aromă inconfundabilă și reprezintă o sursă bogată de zinc, sulf, cupru, fier, fosfor, sodiu şi fibre dietetice, dar au și un conţinut valoros de vitamina B1, B2, B6, C, E, PP. Aceste fructe calmează virozele respiratorii, iar în medicina naturistă, gutuile sunt utilizate pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice şi expectorante. De aceea, gutuile ajută la calmarea durerilor în gât, la tratarea bronşitelor, traheitelor și pneumoniilor.
 
Conform studiilor efectuate, antioxidanții din compoziția gutuilor luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la distrugerea celulelor canceroase. Granulele din pulpa de gutuie conțin astringenți naturali, iar asta ajută la protejarea membranelor mucoase și legătura dintre toxinele care duc la apariția chimicalelor din colon și a cancerului. Pentru că stimulează pofta de mâncare, gutuile sunt considerate un aliment de nădejde pentru combaterea anemiei. Acestea pot fi consumate în combinație cu miere de albine, mere sau morcovi și pot fi introduse în dieta copiilor și adolescenților anemici.
Curiozități despre gutui:
 
- În anumite zone din Elveția și Franța, gutuile sunt folosite pentru aromatizarea anumitor băuturi alcoolice, care sunt folosite ulterior drept digestive.
-În Grecia Antică, fructele erau considerate un simbol al fertilității. Conform credinței, grecii erau de părere că femeile gravide care mănâncă gutui în sarcină vor naște copii inteligenți.
-În China și Coreea, gutuile sunt tăiate în bucăți mai mici, uscate și apoi folosite pentru prepararea ceaiurilor aromate. Ulterior, ceaiurile sunt consumate în combinație cu ceaiul verde și mierea de albine.
-Cojile gutuilor sunt utile împotriva ridurilor de pe față și gât.
 
 
 
APICULTORII ÎȘI PREGĂTESC ALBINELE DE IERNAT. Care sunt ultimele tratări din stupuri înainte de perioada geroasă, afli AICI
26 nov 2020
PREȚUL MAJORAT LA CEREALE GENEREAZĂ SCUMPIRI ÎN LANȚ. Fermierii: În sfârșit, au ajuns la valoarea cuvenită!
24 nov 2020
GHEORGHE ARPENTIN: despre progrese, programe pentru asigurarea calității, extinderea noilor piețe externe și despre cel mai mare număr de medalii pentru Vinul Moldovei
21 nov 2020
DE LA MIMI - LA ONVV. Cine este noul director al Oficiului Național al Viei și Vinului, afli AICI
19 nov 2020

SEZONUL GUTUILOR. Mai puține, dar cu sute de beneficii

SEZONUL GUTUILOR

Mai puține, dar cu sute de beneficii

SEZONUL GUTUILOR. Mai puține, dar cu sute de beneficii

loading ...