SOIUL DE AFIN DUKE: Productiv și rezistent la boli

19 jun 2024
Duke este un soi de afin de cultură cu o rezistență ridicată la boli. Deși a fost introdus în cultură încă în 1986, este un soi productiv, ce se pretează pentru plantațiile comerciale ales de mulți fermieri.

Caracteristicile plantei
Planta soiului de afin de cultură Duke are creștere viguroasă, verticală, încă din primii ani, poate ajunge la înălțime de peste 2 m. ÎInflorește târziu după îngețurile din primăvară, deci nu este afectată producția. Duke are o ramificare moderată, formează o tufă aerisită, necesită tăieri regulate.


Caracteristicile fructului
Fructul soiului Duke este de mărime medie, albastru deschis, de formă sferică ușor ovală, cu o aromă deosebită. Pulpa are fermitate ridicată și este rezistentă la transport, de asemenea, se păstrează bine în timp. Soiul Duke se coace în jurul perioadei de 10 iulie.
 

Specialiștii recomandă la plantarea afinilor să vă asigurați că terenul este optim pentru această cultură conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie să fie bine lucrat, ușor și bine drenat unde apa să nu băltească. Cel mai important lucru este pH-ul solului, care trebuie să fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare, se recomandă folosirea turbei acide, care, în funcție de soiuri și mărimea plantei poate fi  între 5-50L/plantă. Afinul de cultură are nevoie de un sistem de irigare, care să asigure o umiditate optimă după plantare , în perioadele de secetă și în perioada de producție. Plantarea se poate face primăvara sau toamna.
 
Se recomandă fertilizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea dăunătorilor.
 
Sursa: pepinieramoara
loading ...