Pink Rosalita este un soi de zmeur remontant, capabil să producă fructe atât pe drajonul de un an, cât și în toamnă pe drajonul din anul respectiv. Zmeurul acesta oferă o producție foarte timpurie în comparație cu alte soiuri existente pe piață.
Modalități de plantare
Plantele la alveole, în stare proaspătă, dacă sunt plantate în primăvară (mijlocul lunii aprilie), vor rodi în toamnă. Pe aceiași drajoni este posibil să se obțină o recoltă timpurie în vara anului următor. Drajonii noi, dezvoltați din primăvara următoare plantării, vor asigura o producție mare începând din luna august până la primele înghețuri din toamnă.
Citește și: SOIUL DE ZMEUR REMONTANT VERSAILLES: Productiv, rezistent și aromat
Plante la ghiveci de 1,8 l, livrate la o înălțime a drajonului de peste 1,5 m. În funcție de comandă, se pot pune 1, 2 sau 3 drajoni într-un ghiveci. Fiind plante refrigerate, se recomandă plantarea lor în luna martie.
De ce merită să cultivați Pink Rosalita
Amortizarea rapidă a investiției de la prima recoltă. În cazul producției în spațiu protejat, optimizarea folosirii solarului chiar din primul an. Indiferent de varianta aleasă, Pink Rosalita se comportă foarte bine atât la ghiveci în substrat, cât și în sol, în câmp sau solarii. Pink Rosalita începe să producă înaintea altor soiuri și are randament ridicat (conform testelor obținute în parcelele de testare Planasa și în diferite plantații din România, Polonia sau Olanda).
Citește și: SOIURI DE ZMEUR REMONTANT: Caracteristici, productivitate
Planta este de dimensiuni mari, ramifică foarte puternic și este perfect adaptată la densități mari de cultivare. Dezvoltarea vegetativă formează o tufă deschisă, cu fructificare pe vârfurile ramificațiilor, ceea ce face ușoară recoltarea fructelor.
La toate acestea, trebuie să adăugăm rezistența fructului după recoltare și, un alt aspect important al Pink Rosalita, rezistența sporită la bolile solului. Fructele soiului Pink Rosalita sunt mari, lucioase, de culoare roșu deschis (nu se închid la culoare nici după recoltare), omogene, cu un Brix (zaharuri) ridicat pe tot parcursul recoltării.
Sursa: Revista Ferma