AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

08 jul 2020
În ultima perioadă, ambrozia a devenit una dintre cele mai periculoase plante, care afectează nu doar sănătatea oamenilor, ci are impact negativ și asupra culturilor și fertilității solului. Experința agricultorilor a demonstrat că ambrozia dezvoltă rezistență la erbicide, iar unele produse de protecție folosite cu regularitate pot deveni ineficiente. Tocmai de asta trebuie întotdeauna ca fermierii să ceară sfatul specialiștilor în domeniu. Unii antreprenori moldoveni s-au convins deja că pot combate ambrozia cu ajutorul erbicidului ”Helianthex™”, care nu dăunează mediului. Utilizarea acestui produs inovativ reduce riscul de a compromite culturile și îi ajută pe antreprenorii să obțină rezultate mai bune.

 ”Cultivăm floarea-soarelui, iar problema cu care ne confruntam era ambrozia. Căutam cheia acestei probleme și din fericire am găsit-o. Este vorba despre produsul ”Helianthex™”, o adevărată evoluție. Despre acest preparat am auzit la seminarele pe care le face compania “Corteva”. Am folosit câte 45 de ml. la hectar. Vreau să vă spun că ambrozia era destul de dezvoltată, dar datorită acestui produs, efectul s-a văzut în câteva zile. Într-adevăr e ceva uimitor. E de patru ori mai ieftin, eficacitatea și-a demonstrate-o, iar anul viitor vom folosi la maxim acest produs”, a declarat Alexei Chiriac, director companiei ”Climăuţan Agro”.

Companiile internaționale au investit milioane de dolari pentru a inventa moleculele care să distrugă ambrozia. De anul trecut, fermierii români au fost printre primii din lume care au avut acces la cea mai nouă soluție cu acțiune unică, bazată pe molecula inovativă “Arylex™ Active”, dezvoltată de cercetătorii companiei “R&D Corteva Agriscience”, prezentă în mai mult de 130 de țări. Astfel a foat elaborat erbicidul “Helianthex™” pe bază de “Arylex™”. De fapt, toate produsele de la “Corteva” sunt dezvoltate pentru a asigura o agricultură sustenabilă, atât pentru generațiile de acum, cât și pentru cele viitoare. Compania oferă fermierilor din întreaga lume diverse semințe, soluții pentru protecția culturilor și metode digitale axate pe maximizarea productivității, creșterea randamentului și profitabilității.

Produsul ”Helianthex™” este un erbicid sistemic, selectiv, cu aplicarea de post-emergență la cultura de floarea-soarelui pentru controlul buruienilor cu frunza lată. Moleculele de “Arylex” sunt absorbite rapid în plantă și duc la moartea buruienilor la câteva săptămâni de la aplicare”, a precizat Igor Stratulat, specialist în protecția plantelor al companiei “Corteva”.

Ambrozia este una dintre cele mai periculoase și invazive buruieni, care, în perioada de înflorire, cauzează boli alergice severe. Planta produce peste 3 000 de seminţe anual, având un potenţial enorm de răspândire. Ambrozia este o adevărată ameninţare pentru agricultură, mediu şi sănătate publică. Această buruiană periculoasă infestează aproape toate culturile de câmp și are un impact negativ asupra fertilității solului. Oamenii de știință de la Centrul tehnic francez pentru culturi oleaginoase estimează o pierdere medie a producției de floarea-soarelui de circa 300 de kg la ha, la o densitate de 10 plante de ambrozie/m², iar potențialul de producție ar putea fi redus între 20 și 70%. Totuși, un fermier informat, este unul protejat.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

CORTEVA LANSEAZĂ UN NOU WEBSITE PENTRU FERMIERII DIN REPUBLICA MOLDOVA

26 jan 2022

ADAMA răstoarnă miturile agricole. Detalii în Noul Catalog de produse 2022

24 jan 2022

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021

EX-ȘEFUL CONSILIULUI CONCURENȚEI VA FI VERIFICAT DE ANI. Ce spun companiile specializate în comerțul cu produse fitosanitare amendate de Răducan

17 nov 2021

EXIREL® - cel mai NOU INSECTICID de la FMC pentru POMI FRUCTIFERI și VIȚĂ DE VIE

04 nov 2021

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP

Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

loading ...