https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.51 EUR
17.23 USD
0.23 RUB
4.21 RON
0.61 UAH
AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

08 jul 2020
În ultima perioadă, ambrozia a devenit una dintre cele mai periculoase plante, care afectează nu doar sănătatea oamenilor, ci are impact negativ și asupra culturilor și fertilității solului. Experința agricultorilor a demonstrat că ambrozia dezvoltă rezistență la erbicide, iar unele produse de protecție folosite cu regularitate pot deveni ineficiente. Tocmai de asta trebuie întotdeauna ca fermierii să ceară sfatul specialiștilor în domeniu. Unii antreprenori moldoveni s-au convins deja că pot combate ambrozia cu ajutorul erbicidului ”Helianthex™”, care nu dăunează mediului. Utilizarea acestui produs inovativ reduce riscul de a compromite culturile și îi ajută pe antreprenorii să obțină rezultate mai bune.

 ”Cultivăm floarea-soarelui, iar problema cu care ne confruntam era ambrozia. Căutam cheia acestei probleme și din fericire am găsit-o. Este vorba despre produsul ”Helianthex™”, o adevărată evoluție. Despre acest preparat am auzit la seminarele pe care le face compania “Corteva”. Am folosit câte 45 de ml. la hectar. Vreau să vă spun că ambrozia era destul de dezvoltată, dar datorită acestui produs, efectul s-a văzut în câteva zile. Într-adevăr e ceva uimitor. E de patru ori mai ieftin, eficacitatea și-a demonstrate-o, iar anul viitor vom folosi la maxim acest produs”, a declarat Alexei Chiriac, director companiei ”Climăuţan Agro”.

Companiile internaționale au investit milioane de dolari pentru a inventa moleculele care să distrugă ambrozia. De anul trecut, fermierii români au fost printre primii din lume care au avut acces la cea mai nouă soluție cu acțiune unică, bazată pe molecula inovativă “Arylex™ Active”, dezvoltată de cercetătorii companiei “R&D Corteva Agriscience”, prezentă în mai mult de 130 de țări. Astfel a foat elaborat erbicidul “Helianthex™” pe bază de “Arylex™”. De fapt, toate produsele de la “Corteva” sunt dezvoltate pentru a asigura o agricultură sustenabilă, atât pentru generațiile de acum, cât și pentru cele viitoare. Compania oferă fermierilor din întreaga lume diverse semințe, soluții pentru protecția culturilor și metode digitale axate pe maximizarea productivității, creșterea randamentului și profitabilității.

Produsul ”Helianthex™” este un erbicid sistemic, selectiv, cu aplicarea de post-emergență la cultura de floarea-soarelui pentru controlul buruienilor cu frunza lată. Moleculele de “Arylex” sunt absorbite rapid în plantă și duc la moartea buruienilor la câteva săptămâni de la aplicare”, a precizat Igor Stratulat, specialist în protecția plantelor al companiei “Corteva”.

Ambrozia este una dintre cele mai periculoase și invazive buruieni, care, în perioada de înflorire, cauzează boli alergice severe. Planta produce peste 3 000 de seminţe anual, având un potenţial enorm de răspândire. Ambrozia este o adevărată ameninţare pentru agricultură, mediu şi sănătate publică. Această buruiană periculoasă infestează aproape toate culturile de câmp și are un impact negativ asupra fertilității solului. Oamenii de știință de la Centrul tehnic francez pentru culturi oleaginoase estimează o pierdere medie a producției de floarea-soarelui de circa 300 de kg la ha, la o densitate de 10 plante de ambrozie/m², iar potențialul de producție ar putea fi redus între 20 și 70%. Totuși, un fermier informat, este unul protejat.
VINURILE DE LA KARAGANI, în curând și pe rafturile din magazinele britanicilor
28 nov 2020
APICULTORII ÎȘI PREGĂTESC ALBINELE DE IERNAT. Care sunt ultimele tratări din stupuri înainte de perioada geroasă, afli AICI
26 nov 2020
PREȚUL MAJORAT LA CEREALE GENEREAZĂ SCUMPIRI ÎN LANȚ. Fermierii: În sfârșit, au ajuns la valoarea cuvenită!
24 nov 2020
GHEORGHE ARPENTIN: despre progrese, programe pentru asigurarea calității, extinderea noilor piețe externe și despre cel mai mare număr de medalii pentru Vinul Moldovei
21 nov 2020

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP

Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

loading ...