HELIANTHEX™ - COMBATEREA BURUIENILOR CU FRUNZĂ LATĂ LA FLOAREA-SOARELUI

29 mai 2023
În ultimii ani, Ambrosia artemisiifolia, denumită popular și iarbă de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustiei, devine din ce în ce mai prezentă în zone ale României în care nu se regăsea până în prezent. Ambrozia face parte din familia Asteraceae, care cuprinde aproximativ treizeci de specii de plante anuale sau perene. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze, astm, la sfârșitul verii - începutul toamnei fiind unul dintre factorii agravanți ai astmului bronşic. O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunțe de polen (20 microni în diametru) și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani.


 

HELIANTHEX™ - unica soluție în combaterea ambroziei

În culturile agricole, concurența directă a buruienilor cu planta de cultură are un impact negativ asupra producțiilor obținute. De exemplu, lipsa combaterii din cultura de floarea soarelui a buruienilor precum  ambrozia, cânepa, știrul sălbatic, spanacul sălbatic, poate duce la pierderi de producție cuprinse între 20-70 %.

Alături de ambrozie, Cannabis sativa sau cânepa, devine din ce în ce mai invazivă în special în partea de Sud a României. Cânepa, o plantă ruderală, este din ce în ce mai întâlnită în cultura de floarea-soarelui.Erbicidul HELIANTHEX™ din portofoliul companiei CORTEVA prezintă următoarele avantaje și beneficii:
  • FLEXIBILITATE – fereastră largă de aplicare – începând cu stadiul de 4 frunze complet dezvoltate ale culturii de floarea soarelui până la stadiul de buton floral
  • LIBERTATEA DE  ALEGE – indiferent de tehnologia pe care doriți să o utilizați, erbicidul HELIANTHEX™ este selectiv față de toți hibrizii de floarea soarelui (fie convenționali, ExpressSun®/TBN sau Clearfield®)
  • INOVAȚIE – erbicidul HELIANTHEX™ conține Arylex ™ active și prezintă un mod de acțiune nou destinat combaterii buruienilor din cultura de floarea soarelui
  • FĂRĂ RESTRICȚII – după aplicarea erbicidului HELIANTHEX™, orice cultură poate fi înființată fără nicio restricție în asolament normal.
  • INDEPENDENȚĂ FAȚĂ DE CONDIȚIILE CLIMATICE
  • EFICACITATE EXTRAORDINARĂ în combaterea buruienilor dificil de controlat, chiar și a biotipurilor rezistente, din cultura de floarea soarelui


Erbicidul HELIANTHEX™ este ușor de utilizat, doza recomandată este de 45 ml/Ha și se integrează perfect în programele de combatere integrată a buruienilor cu frunză lată din cultura de floarea soarelui. HELIANTHEX™  este compatibil în amestec cu majoritatea erbicidelor destinate combaterii buruienilor cu frunză lată.
 
 


 
loading ...