https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
COMPANIA ADAMA TE ÎNVAȚĂ TEHNOLOGIA EFICIENTĂ PENTRU ÎNGRIJIREA CULTURILOR

COMPANIA ADAMA TE ÎNVAȚĂ TEHNOLOGIA EFICIENTĂ PENTRU ÎNGRIJIREA CULTURILOR

14 mai 2020
Compania ADAMA și-a câștigat respectul și încrederea agricultorilor datărită produselor de calitate și eficiente pe care le distribuie în Moldova. Unul din clienții companiei este Mihai Chilianu, directorul executiv al grupului de companii " Codru". Antreprenorul gestionează livezi intensive de măr, cireș, cais, dar deține și o plantație de struguri de masă.
 
În agricultură, provocări sunt foarte multe. Prima provocare în cazul nostru a fost înțelegerea tehnologiei, căci nimeni nu avea în țară așa livezi intensive. Probabil, toți au auzit de ADAMA, colaborăm de mult timp și avem succese și sper să fie așa și mai departe. Noi ne confruntăm acum cu toții cu mari probleme din cauza secetei, înghețurilor de primăvară, lipsa precipitațiilor din timpul iernii și ne bucurăm că ADAMA are multe soluții în acest sens. De fapt, de la an la an, compania vine cu produse noi, idei inovative și împreună încercăm să le implimentăm", a povestit Mihai Chilianu. 
Unul din produsele pe care antreprenorul îl folosește în livada de măr și pe care îl recomandă cu încredere și altor agricultori este regulatorul "Brevis".
 
"Este un produs eficient pentru cultura de măr. În general, noi de 6-7 ori pe an folosim produsele ADAMA și ne bucură că au un preț accesibil pentru noi. Este un avantaj mare, mai ales că menține și standartele de calitate. Viitorul agriculturii în Moldova ține de dorința agricultorilor de a colabora și a implementa tehnologii noi: plasa anti-grindină, sisteme anti-îngheț, sisteme de irigare, tehnică modernă și consultanța specialiștilor de peste hotare ", a mai spus Mihai Chilianu.


Printre principalele beneficii ale produslui "Brevis" este că acesta acționează prin inhibarea procesului de fotosinteză și astfel, ajută ca fructele secundare să cadă, lăsând fructul central să se dezvolte mai bine și să primească substanțele necesare de la pom. În acest mod, se asigură încărcătura optimă pentru pom, adică circa 120-130 de fructe, în funcție de soi, dar și dimensiunile specifice. Un alt avantaj al produsului este culoarea fructului care se obține prin atragerea luminii optime. Produsul vine să înlocuiască rărirea manuală, să optimizeze costurile, dar și să asigure o roadă de calitate.

Modul de utilizare a regulatorului de creștere "Brevis" pentru cultura de măr este în doză de 1,1 – 2,2 kg/ha, în funcție de ritmul de creștere a soiului, atunci când dimensiunea medie a fructului central este de 8-10 mm. Dacă este necesar, pentru mărirea efectului de rărire se repetă tratamentul atunci când dimensiunea fructului central cuprinde între 12 – 14 mm și nu mai mult de 16mm. A doua aplicăre trebuie efectuată la un interval de 5 - 10 zile, după prima aplicare. Pentru cultura de păr, "Brevis" se utilizează în doză de 1,65 – 2,2 kg/ha, atunci când dimensiunea medie a fructului central este de 12 mm. Se recomandă reducerea tratamentului la soiul de pere "Conference".
Dacă în cultura de măr se permite și o a doua aplicare, atunci în cultura de păr această acțiune este interzisă. Se recomandă utilizarea a 1000 l/ha de apă pentru a realiza o acoperire bună a frunzelor și a fructelor. Prin utilizarea regulată a produsului "Brevis" se exclude periodicitatea fructificării, adică copacul produce uniform de la an la an, ceea ce este foarte important pentru sistemele intensive și super intensive de producere.
Republica Moldova este cea de-a 24 țară care a înregistrat produsul "Brevis", fapt ce demonstrează succesul acestuia pentru o agricultură competitivă.

Compania ADAMA este lider mondial pe piața produselor de uz fito-sanitar. Portofoliul activ și extins cu produse inovative vine să ajute fermierii în soluționarea problemelor complexe care apar. Tehnologiile moderne în protecția culturilor de la ADAMA contribuie la creșterea performanțelor companiilor agricole și sporesc capacitatățile fermierilor moldoveni de a concura pe piața Uniunii Europene.
 
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

COMPANIA ADAMA TE ÎNVAȚĂ TEHNOLOGIA EFICIENTĂ PENTRU ÎNGRIJIREA CULTURILOR

COMPANIA ADAMA TE ÎNVAȚĂ TEHNOLOGIA EFICIENTĂ PENTRU ÎNGRIJIREA CULTURILOR

COMPANIA ADAMA TE ÎNVAȚĂ TEHNOLOGIA EFICIENTĂ PENTRU ÎNGRIJIREA CULTURILOR

loading ...