GHEORGHE PÎNZARU: „Anul acesta, culturile arată bine, astfel de dezvoltare nu am avut de foarte mult timp”

05 jun 2021

Fermierul Gheorghe Pînzaru din satul Băhrinești, raionul Florești este un agricultor cu renume în zona de Nord a țării. El are în gestiune peste 1 700 de ha de culturi de câmp. Într-un interviu pentru AGROMEDIA, fermierul a menționat că agricultura este, dincolo de toate, despre perseverență. Potrivit lui, agricultorii trebuie să dispună de o capacitate managerială destul de bună și să aplice tehnologiile avansate din domeniu. Și asta pentru a obţine profituri considerabile şi pentru ca produsele agricole să fie competitive pe piaţă. Pentru Gheorghe Pânzaru, anul 2021 este, per ansamblu, destul de reușit, chiar dacă vorbim doar de unele culturi.Anul agricol  2021. Care sunt obiectivele pe care vreți să le atingeți?

Anul acesta, culturile arată bine, astfel de dezvoltare nu am avut de foarte mult timp. Avem în asolament câteva culturi de bază, cu care chiar mă pot mândri. Câmpurile sunt perfecte, fără boli și dăunători. Umeditate avem suficientă, am intervenit la timp și am prevenit apariția dăuntorilor, acum ne rămâne să ținem pasul cu schimbările climaterice și să facem toate lucrările agricole în timp. Implementăm tehnologii noi și aplicăm schemele de protecție bine gândite, avem consultanți profesioniști, cum ar fi cei de la compania BAYER. Investim în tehnică agricolă de precizie, ceea ce ne sporește veniturile”, a menționat Gheorghe Pînzaru.

Fermierul ne-a mai spus că 80 % din produsele fitosanitare necesare pentru a combate și a preveni bolile și dăunătoii, le preferă pe cele de la compania BAYER. Sunt produse ce îi asigură rezultat scontat an de an.


 
„Înte Compania BAYER și SORFORJAR avem o colaborare de peste 10 ani și ne bucură nespus de mult că împreună facem un parteneriat reușit, adică o agricultură performantă. Ne mândrim cu faptul că SORFORJAR din Băhrinești, raionul Florești este una dintre cele mai bune găspodării agricole, asta pentru că vorbim de o aplicare corectă a schemelor de protecție, dar și de eficiența produselor livrate de Compania BAYER. Investind  în produse originale, respectând  dozelor omologate, SORFORJAR nu doar asigură un potențial mai mare de producție finală dar și calitatea acesteea, totodată lăsând mai putine urme (reziduuri ) în produsele alimentare și sol”,
a precizat reprezentantul BAYER, Igor Copacinschi.

Igor Copacinschi a oferit mai multe detalii despre măsurile agro-fitotehnice care au fost sau vor fi aplicate la culturile de grâu, sfeclă, porumb și orz.La orz. Vorbim aici despre erbicidul - SEKATOR PROGRESS 0,11 l/ha și fungicidul - AVIATOR XPRO - 0,8 l/ha.

La grâu: Erbicid - SEKATOR PROGRESS 0,11 l/ha; Fungicide - NATIVO PRO - 0,6 l/ha (tratament 1), FALCON PRO 0,7 (T2)

La porumb: Erbicid- MAISTER POWER 1,5 l/ha

La Sfecla de zahăr:  Erbicidele - BETANAL TANDEM și ACHIBA și Fungicid - MADISON 0,6 l/ha.

Trebuie de menționat faptul că unele produse Bayer, conțin antidot, de exemplu MaisTer Power la porumb, care îl face mai loial față de cultură.

„În urma vizitei efectuate, în gospodăria lui Gheorghe Pînzaru am constat că toate culturile sunt într-o stare excepțională, nu au semne de boală și nici dăunători, inclusiv spicoasele, care în acest an, au o vigoare de creștere mare, ceea ce ar însemna că s-a intervenit profilactic și termeni optimi, acum căteva zile, cu elicopterul, dat fiind faptul că ploile nu au permis intrarea în câmp cu tehnica agricolă. Au decis să aplice aviația agricolă pentru ca să poată fi respectată cu strictețe timpul de aplicare a produselor de uz fitosanitar. Dânșii, sunt dotați și cu tehnică performantă.

Recomand tuturor agricultorilor în primul rând să aplice produse de calitate și în termeni optimi, respectând tehnologia și normele recomandate. Contează nu doar substanța activă, dar și toată «umplutura» în ansamblu, contează însăși compoziția produsului. Anul trecut au fost temperaturi înalte, anul acesta e răcoros, sunt situații diferite la care produsul trebuie să fie eficient, de aceasta este responsabilă componenta produsului, cum și de degradarea substanței active în planta, sol sau produs finit”, a precizat reprezentantul BAYER, Igor Copacinschi.
 


Majoritatea agricultorilor speră la producții importante, iar acest lucru se obține, bineînțeles, doar prin abordări individuale și corecte la fiecare câmp și prin utilizarea unor produse de calitate.
Top știri

AGROBOR® SL, PRODUSUL FMC: Îngrășământul care reglează conținutul de apă în celule. Culturile pentru care este recomandat

06 sep 2021

VIDEO: SOLUȚIA ADAMA ÎN PROTECȚIA CULTURII MĂRULUI: Recolta din livada GȚ „Scutaru Victor” și calitatea ei

23 aug 2021

FERTIPLANT UNIVERSAL, ÎNGRĂȘĂMÂNTUL DE TOP DE LA UNIFER. Ce alte produse noi vor apărea pe piață în următoarele luni

13 aug 2021

LAMARDOR® PRO DE LA BAYER: Victor Hropotinschi: „Tratăm semințele cu Lamardor Pro în proporție de 100%”

09 aug 2021

IGOR COPACINSCHI: „Piața din UE impune reguli stricte. BAYER vine cu trei produse fitosanitare omologate inclusiv în R. Moldova”

27 jul 2021
Din aceiași categorie

VIDEO: ADAMA ȘI-A PREZENTAT NOILE TEHNOLOGII PENTRU TOȚI FERMIERII. Urmărește filmulețul

01 jul 2021

VIDEO: BENEVIA, insecticidul preferat al fermierilor! Combaterea dăunătorilor la legumele cultivate în sere și solarii

13 apr 2021

NOUTĂŢILE CORTEVA AGRISCIENCE. Află care sunt noii hibrizi de porumb din portofoliul companiei și cine sunt fermerii campioni

30 nov 2020

INCREDIBIL! Într-un an secetos, un producător din raionul Ialoveni a obținut o recoltă foarte bogată de struguri cu ajutorul produselor ”ADAMA”

30 sep 2020

AMBROZIA AFECTEAZĂ GRAV CULTURILE DE CÂMP. Soluții inovative și eficiente de la CORTEVA

08 jul 2020

GHEORGHE PÎNZARU: „Anul acesta, culturile arată bine, astfel de dezvoltare nu am avut de foarte mult timp”

GHEORGHE PÎNZARU: „Anul acesta, culturile arată bine, astfel de dezvoltare nu am avut de foarte mult timp”

GHEORGHE PÎNZARU: „Anul acesta, culturile arată bine, astfel de dezvoltare nu am avut de foarte mult timp”

loading ...