GHEORGHE PÎNZARU: „Anul acesta, culturile arată bine, astfel de dezvoltare nu am avut de foarte mult timp”

05 jun 2021

Fermierul Gheorghe Pînzaru din satul Băhrinești, raionul Florești este un agricultor cu renume în zona de Nord a țării. El are în gestiune peste 1 700 de ha de culturi de câmp. Într-un interviu pentru AGROMEDIA, fermierul a menționat că agricultura este, dincolo de toate, despre perseverență. Potrivit lui, agricultorii trebuie să dispună de o capacitate managerială destul de bună și să aplice tehnologiile avansate din domeniu. Și asta pentru a obţine profituri considerabile şi pentru ca produsele agricole să fie competitive pe piaţă. Pentru Gheorghe Pânzaru, anul 2021 este, per ansamblu, destul de reușit, chiar dacă vorbim doar de unele culturi.



Anul agricol  2021. Care sunt obiectivele pe care vreți să le atingeți?

Anul acesta, culturile arată bine, astfel de dezvoltare nu am avut de foarte mult timp. Avem în asolament câteva culturi de bază, cu care chiar mă pot mândri. Câmpurile sunt perfecte, fără boli și dăunători. Umeditate avem suficientă, am intervenit la timp și am prevenit apariția dăuntorilor, acum ne rămâne să ținem pasul cu schimbările climaterice și să facem toate lucrările agricole în timp. Implementăm tehnologii noi și aplicăm schemele de protecție bine gândite, avem consultanți profesioniști, cum ar fi cei de la compania BAYER. Investim în tehnică agricolă de precizie, ceea ce ne sporește veniturile”, a menționat Gheorghe Pînzaru.

Fermierul ne-a mai spus că 80 % din produsele fitosanitare necesare pentru a combate și a preveni bolile și dăunătoii, le preferă pe cele de la compania BAYER. Sunt produse ce îi asigură rezultat scontat an de an.


 
„Înte Compania BAYER și SORFORJAR avem o colaborare de peste 10 ani și ne bucură nespus de mult că împreună facem un parteneriat reușit, adică o agricultură performantă. Ne mândrim cu faptul că SORFORJAR din Băhrinești, raionul Florești este una dintre cele mai bune găspodării agricole, asta pentru că vorbim de o aplicare corectă a schemelor de protecție, dar și de eficiența produselor livrate de Compania BAYER. Investind  în produse originale, respectând  dozelor omologate, SORFORJAR nu doar asigură un potențial mai mare de producție finală dar și calitatea acesteea, totodată lăsând mai putine urme (reziduuri ) în produsele alimentare și sol”,
a precizat reprezentantul BAYER, Igor Copacinschi.

Igor Copacinschi a oferit mai multe detalii despre măsurile agro-fitotehnice care au fost sau vor fi aplicate la culturile de grâu, sfeclă, porumb și orz.



La orz. Vorbim aici despre erbicidul - SEKATOR PROGRESS 0,11 l/ha și fungicidul - AVIATOR XPRO - 0,8 l/ha.

La grâu: Erbicid - SEKATOR PROGRESS 0,11 l/ha; Fungicide - NATIVO PRO - 0,6 l/ha (tratament 1), FALCON PRO 0,7 (T2)

La porumb: Erbicid- MAISTER POWER 1,5 l/ha

La Sfecla de zahăr:  Erbicidele - BETANAL TANDEM și ACHIBA și Fungicid - MADISON 0,6 l/ha.

Trebuie de menționat faptul că unele produse Bayer, conțin antidot, de exemplu MaisTer Power la porumb, care îl face mai loial față de cultură.

„În urma vizitei efectuate, în gospodăria lui Gheorghe Pînzaru am constat că toate culturile sunt într-o stare excepțională, nu au semne de boală și nici dăunători, inclusiv spicoasele, care în acest an, au o vigoare de creștere mare, ceea ce ar însemna că s-a intervenit profilactic și termeni optimi, acum căteva zile, cu elicopterul, dat fiind faptul că ploile nu au permis intrarea în câmp cu tehnica agricolă. Au decis să aplice aviația agricolă pentru ca să poată fi respectată cu strictețe timpul de aplicare a produselor de uz fitosanitar. Dânșii, sunt dotați și cu tehnică performantă.

Recomand tuturor agricultorilor în primul rând să aplice produse de calitate și în termeni optimi, respectând tehnologia și normele recomandate. Contează nu doar substanța activă, dar și toată «umplutura» în ansamblu, contează însăși compoziția produsului. Anul trecut au fost temperaturi înalte, anul acesta e răcoros, sunt situații diferite la care produsul trebuie să fie eficient, de aceasta este responsabilă componenta produsului, cum și de degradarea substanței active în planta, sol sau produs finit”, a precizat reprezentantul BAYER, Igor Copacinschi.
 


Majoritatea agricultorilor speră la producții importante, iar acest lucru se obține, bineînțeles, doar prin abordări individuale și corecte la fiecare câmp și prin utilizarea unor produse de calitate.
loading ...