SEMĂNĂTOAREA FENDT MOMENTUM – CONDIȚII IDEALE PENTRU GERMINAREA SEMINȚELOR

10 mai 2023
Fermierii de la Nordul Moldovei au avut posibilitatea să testeze direct în câmp și să se convingă de performanța și precizia înaltă a semănătorii Fendt Momentum. DiazTech, dealerul oficial al mărcii Fendt în Republica Moldova, a organizat o zi de câmp unde producătorii agricoli au putut vedea semănătoarea în lucru.

Anton Kostyrco, director marketing Europa de Est, AGCO:
De ce suntem astăzi aici? Pentru a vă prezenta cum funcționează semănătoarea performantă Fendt Momentum.Semănătoarea de mare capacitate Fendt Momentum este dotată cu sistem sofisticat de separare a boabelor (bob-cu-bob), semințele vor fi plasate în sol cu o precizie extrem de ridicată (de 99,5%,) și la adâncimea ideală, maximizând potențialul culturilor. Semănătoarea folosește tehnologia de precizie dezvoltată de Precision Planting®. Cu unitatea de dozare vSet®, motorul electric de dozare vDrive® și tuburile de semințe SpeedTube®. Astfel, eficiența este asigurată, chiar și la viteze mari de lucru. Pentru o adaptare perfectă la sol și la condițiile de lucru, Fendt Momentum este, de asemenea, echipată cu senzori și tehnologie de ultimă generație.

Roman Braguța, product manager, DiazTech:
Într-un sezon specific, cu un aprilie ploios, funcția de închidere a brazdei este exact ceea de ce avem nevoie. Avem posibilitatea să semănăm în solul foarte umed, fără presiune deasupra seminței, ci doar lateral, ceea ce asigură uniformitate la răsărire. Anul acesta am inclus și aplicarea îngrășămintelor în trei diapazoane: lateral față de sămânță și lângă sămânță. De asemenea, am inclus opțiunea de presiune și control prin pernele pneumatice, care compensează denivelările solului și ne permit să plasăm sămânța uniform, la aceeași adâncime. Alături de DiazTech puteți accesa oricare opțiune de la Precision Planting pentru semănătoarea Dumneavoastră.La eveniment a fost prezent și reprezentantul oficial al companiei Precision Planting, Roman Chvartatskyy. Expertul a prezentat în detaliu toate dotările semănătorii și a răspuns la întrebările fermierilor.

Roman Chvartatskyy, reprezentant Precision Planting:
Dumneavoastră aveți posibilitatea ca ulterior să veniți în câmp și să monitorizați procesul de răsărire. Veți rămâne surprinși de uniformitatea cu care răsar plantele și de faptul cât de mult acest factor influențează recolta. Tocmai din acest motiv, crearea condițiilor perfecte pentru germinare ideală vor permite semințelor să lucreze la capacitate maximă. Semănătoarea este adaptată pentru o gamă variată de semințe: soia, floarea-soarelui, porumb, rapiță, grâu.
Tehnologia Precision Planting poate fi instalată și la alte semănători din gospodăria dvs. Pentru informații, vă puteți adresa la reprezentanții companiei DiazTech, care este dealerul oficial Precision Planting.Vasili Grozdev, producător agricol, raionul Edineț a rămas impresionat de semănătoarea Fendt Momentum și dotările acesteia:
După mine, semănătoarea este potrivită și pentru gospodăriile cu 200-300 de hectare de teren agricol, și pentru cele mai mari, cu mii de hectare în gestiune. Mi-a plăcut pentru că este universală și lucrează bine atât pe solul prelucrat, cât și în cadrul tehnologiei No-Till. Fiecare secțiune lucrează separat. Un alt avantaj, pot fi administrate concomitent și îngrășămintele minerale. Cuvele sunt de capacitate mare, fapt ce ușurează lucrul muncitorilor. Este o bună economie de timp, cei care s-au confruntat cu asta, înțeleg că semănatul în sine ia mai puțin timp decât încărcarea și deservirea utilajelor agricole.

Victor Hropotinschi, administrator companie agricolă, raionul Drochia este interesat de semănătoarea Fendt Momentum în scopul eficientizării timpului de semănat și a cheltuielilor companiei pentru această lucrare:

Este una dintre cele mai bune și mai performante semănători. Suntem interesați de semănători universale, să le putem utiliza la sfecla de zahăr, porumb, floarea-soarelui. În gospodăria noastră, la sezon, utilajele lucrează 24/24 de ore și este util pentru noi pilotajul de cea mai înaltă categorie pe care îl are această semănătoare.

Anton Kostyrco, director marketing Europa de Est, AGCO:
Noi rămânem fideli promisiunilor făcute. Tot ce propunem fermierilor, inițial testăm, verificăm direct în câmp și suntem gata să vă demonstrăm, poate chiar pe câmpurile Dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii despre semănătoarea Fendt Momentum sau alte utilaje agricole Fendt, adresați-vă la specialiștii DiazTech – dealerul oficial al mărcii germane în Republica Moldova de 7 ani.
loading ...