Rezervația naturală Pădurea Domnească este o arie protejată din Republica Moldova, situată în Lunca Prutului de Mijloc, în zona localităților Cobani, Balatina, Bisericani, Cuhnești, Moara-Domnească (raionul Glodeni) și Chetriș, Călinelști, Hâncești, Drujineni și Pruteni (raionul Fălești) și a fost fondată în anul 1993.
Cartea de vizită a Rezervației Pădurea Domnească sunt zimbrii – animalele simbol ale Moldovei. În prezent, la Zimbrărie sunt șapte zimbri maturi și un pui. Trei zimbri sunt din Polonia, restul fiind născuți în rezervația din raionul Glodeni.
Rezervația găzduiește puncte de valoare unică pentru patrimoniul istoric și cultural, Suta de Movile; Stânca Mare; Defileul „Cheile Buteștiului”; Reciful coralier „Ciobani”; Colonia de stârci „Țara Bâtlanilor”, și alte locații importante.
De asemenea, pe teritoriul Rezervației, în apropiere de satul Moara Domnească, se află mai multe parcele cu stejari seculari, pe o suprafață de cca 123 ha. Stejarii depășesc vârsta de 250 ani și ating înălțimi record de peste 35m.
În cadrul rezervației este un traseul turistic: ,,Pe un picior de plai pe-o gură de rai”, ce atrage turişti din difirite ţări ale lumii. Anual, rezervaţia este vizitată de circa 6-7 mii de turişti.
Rezervaţia peisagistică ,,Suta de Movile” reprezintă un fenomen unic în spaţiul dintre Nistru şi Prut. Reprezintă o porţiune a traseurilor râului Prut cu o suprafaţă de peste 1600 hectare, acoperite cu peste 3500 movile de diferite forme cu o înălţime de peste 30m, şi cu o lungime de la zeci până la sute de metri. Teritoriul ditre movile este completat de zeci de lacuri pitoreşti, izvoare cu apă cristalină. Şi până azi origine movililor rămâne deocamdată o enigmă.
Defileul ,,Cheile Buteşti”: O poveste în piatra a veţii pe pământ, ce este situată lângă satul Buteşti pe o suprafaţă de 110 ha, râul Camenca sapă un difileu pitoresc prin şirul de toltre. Dintre ele se remarcă ,, Uriaşul" cu lungimea de peste 2000 metri, lăţimea de 125 metri şi înălţimea de 40 metri. Înconjurat din trei părţi de Camenca şi de afluentul său Camencuţa. Stânca este străpunsă de grote şi peştere care au servit drept adăpost pentru animale în perioada glaciară şi pentru om în perioada preistorică. În peşterele de aici au fost descoperite fosile de urşi de cavernă, tigri, lei, mamont, zimbrii.
Reciful ,,Stânca Mare”, o fortăreaţă a naturii. Este cel mai sudic recif reprezintativ din Brâul Coralier al Prutului de Mijloc. Este situat la sud de satul Cobani având o lungime de poeste 1000 metri, lăţimea 100m şi înălţimea relativ 40 m. râuleţul Camenca înbrățişează reciful din trei părţi. Această ,, fortăreaţă" naturală a fost populată de oameni în epoca de piatră. În prezent aici şi-au găsit refugiul plante de stepă primară, animale rare. A fost salvată de distrugere în 1988 prin intervenţia ecologiştilor.
Colonia de stârci, „Ţara Bâtlanilor”. O înpărăţie a păsărilor, este o colonie unică de păsări de baltă ce cuibăresc pe stejari. Se află pe teritoriul rezervaţiei în apropiere de satul Balatina. Colonia reprezintă peste 1000 de exemplare formate din stârcul cenuşiu(Aedea cinerea), stârcul de noapte(Nycticorax nycticorax), egreta mică(Egreta garzetta).
Stejarii seculari. Cronicarii verzi ai istoriei noastre. Se află pe teritoriul rezervaţiei în apropiere de satul Moara Domnească. Reprezintă câteva parcele cu o suprafaţă totală de 123 ha cu stejari seculari, ce depăşesc vârsta de peste 250 de ani, unii din ei atingând şi recordul la înălţime de peste 35m. Această grupare de arbori seculari ne mărturesesc elocvent istoria naturii acestui meleag şi faima de odinioară a pădurilor noastre.