PENSIUNEA ”LA IEPURAȘI”, ATRACȚIA TURISTICĂ DE LA NORDUL MOLDOVEI

27 jun 2023
Doi tineri din satul Lunga, raionul Florești, au reușit să demareze propria afacere chiar în localitatea de baștină. Emma și Dumitru Ciuprina își doresc să-și construiască viitorul acasă, în Republica Moldova, astfel au pus pe roate pensiunea „La Iepurași”.Soții Ciuprina au studiat în România, dar au ales să revină acasă, în Republica Moldova. Antreprenorii au preluat o afacere deja existentă, pe care au reușit să o modernizeze și să o dezvolte. Chiar dacă nu a fost deloc simplu, greutățile financiare și piedicile provocate de pandemie fiind o adevărată provocare, dorința familiei Ciuprina de a reuși și ambiția i-a făcut să nu cedeze în fața greutăților. 

Pensiunea ”La Iepurași” - între natură și inovație

Am construit foișoare, căsuțe, saună pentru vremea răcoroasă, o piscină pentru adulți și alta pentru copii, terasă, dar și un restaurant în care gătim cu drag pentru fiecare oaspete sau eveniment, spune Dumitru Ciuprina.  Mai mult, antreprenorii încearcă să se implice în diverse proiecte și să învețe lucruri noi. Iar pentru că rezonează cu valorile promovate de către GAL-ul „Lunca Răutului” și Rețeaua Națională LEADER, tânăra își dorește să aducă schimbări în comunitatea din care face parte și să fie un exemplu pentru tinerii din GAL.  

Nici nu îmi amintesc exact momentul când am interacționat prima oară cu GAL-un „Lunca Răutului”. Am senzația că știu despre activitatea Grupului de Acțiune Locală încă de la formare, iar suportul oferit de către GAL este foarte prețios pentru noi, menționează Emma Ciuprina.  La sfârșitul anului 2022, Emma a beneficiat de suportul GAL-ului, iar prin intermediul proiectului „Relaxare și terapie” a reușit să procure un jacuzzi exterior la pensiune.  Grație suportului acordat de către Grupul de Acțiune Locală „Lunca Răutului”, afacerea tinerilor reușește să se dezvolte.  

Fiind încă la început de drum ne-am dorit să creăm aici la pensiune un loc unic de coeziune între natură și inovație. Practic fiecare oaspete are șansa să se relaxeze și să se bucure de timp petrecut calitativ în sânul naturii, departe de forfota urbană, menționează antreprenoarea.   

Investițiile și cheltuielile tinerilor sunt destul de mari, chiar și așa nu își pierd din entuziasm și din credința că vor reuși.   Noi mereu tindem spre ceva nou, ceva ce ar îmbunătăți serviciile prestate la „La Iepurași”, dar și ne-ar ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră ca antreprenori, iată de ce am aplicat și la un alt proiect demarat de Rețeaua Națională LEADER, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Tartu din Estonia – „Soluții digitale mici pentru entități care își desfășoară activitatea în Grupurile de Acțiune Locală”.

Sperăm să avem în viitor și mai multe astfel de oportunități pentru a construi un viitor frumos la noi în sat”, a mai adăugat Emma Ciuprina. 

Sursa: Leaderin.md
loading ...