SIPOTENIUL INCLUS ÎN HARTA ECO-TURISMULUI. Ce vezi dacă vizitezi satul din Codrii Moldovei

03 aug 2021
Sipoteniul din raionul Călărași a devenit un nou punct de atracție eco-turistică. Vizitatorii sunt așteptați de trei pensiuni, o zonă de agrement, o uscătorie de fructe și un atelier de lactate cu sală de degustare amenajate în localitate pentru turiștii dornici să exploreze Codrii Moldovei.

Toate aceste sunt posibile cu sprijinul PNUD și al Guvernului Elveției, care au oferit un grant de 60 000 USD, dar și cofinanțării de 144 000 USD a autorităților locale, precum și contribuțiilor asociației de băștinași și agenților privați beneficiari.

Localitatea cu cea mai mare capacitate de agrement din zonă

„Locurile pitorești din Sipoteni trebuie valorificate. Am reușit această performanță în ultimii doi ani, grație mobilizării fără precedent a agenților economici și asociației de băștinași. Astfel, localitatea și-a schimbat vectorul economic din comunitate cu specific agricol spre una orientată către turism. Acum suntem localitatea rurală cu cea mai mare capacitate de agrement din zonă”, susține Vasile Rață, primarul comunei.

Aici sunt create unități noi de cazare și agrement: agro-pensiunea „Povestea Codrului”, cu patru camere de cazare; complexul turistic „La Morari” cu 14 foișoare, două bazine, sală de alimentație; pensiunea cu zonă de agrement „La Tănăsache”, cu spații de cazare, bazin, foișor, fântână cu cumpănă. E amenajată și zona de agrement „La Sălcii”, cu sală de degustare pentru turiști.

PNUD și Elveția mai susțin și înființarea unui atelier de lactate și a unei uscătorii de fructe. Produsele vor fi comercializate localnicilor și turiștilor. Sipoteniul este inima unuia din cele patru trasee eco-turistice din regiune, „Codrii Sipoteniului”, creat de Asociația Națională pentru Turismului Receptor (ANTRIM), cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu PNUD, Elveția și sectorul privat.

Toate aceste locații sunt situate în cele mai pitorești locuri din Codrii Sipoteniului, arie naturală protejată de stat, fiind o suprafață de pădure de fag, dintre care două specii sunt incluse în Cartea Roșie a Moldovei.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022
Din aceeași categorie

LOCALITĂȚILE BULBOACA ȘI SPEIA – MAI ATRACTIVE PENTRU TURIȘTI. Satele vor avea propria strategie de dezvoltare a turismului

24 jun 2022

O NOUĂ DESTINAȚIE TURISTICĂ LA ORHEI. „Casa Rândunicii” așteaptă să fie descoperită în această vară

15 jun 2022

10 DESTINAȚII TURISTICE DIN MOLDOVA – incluse în lista zonelor cu însemnătate UNESCO

23 mai 2022

DESTINAȚII TURISTICE GASTRONOMICE DE VIZITAT ÎN ZONA PARCULUI NAȚIONAL NISTRUL DE JOS

20 mai 2022

DESTINAȚII TURISTICE ÎN ZONA CODRILOR MOLDOVEI. O rețea de trasee pentru drumeții a fost lansată recent

12 mai 2022

SIPOTENIUL INCLUS ÎN HARTA ECO-TURISMULUI. Ce vezi dacă vizitezi satul din Codrii Moldovei

SIPOTENIUL INCLUS ÎN HARTA ECO-TURISMULUI

Ce vezi dacă vizitezi satul din Codrii Moldovei

SIPOTENIUL INCLUS ÎN HARTA ECO-TURISMULUI. Ce vezi dacă vizitezi satul din Codrii Moldovei

loading ...