START SEZONULUI TURISTIC ÎN REGIUNEA LACULUI BELEU

11 mai 2023
A fost dat oficial startul pentru vizitarea Lacului Beleu și descoperirea frumosului care așteaptă turiști în Lunca Prutului de Jos. Deschiderea sezonului turistic a avut loc în cadrul Festivalului din Luncă, organizat în satul Slobozia Mare, raionul Cahul.

Promovarea turismului verde și, în general, a turismului rural ia amploare în ultimul timp și, credem noi, este foarte important. Asta aduce plus valoare localității și Luncii Prutului de Jos, fiind amplasați într-o zonă atât de frumoasă. Lacul Beleu, Lacul Manta, Bălțile Luncii Prutului toate aceste frumoase locuri pitorești ne aduc turiști. Iar venirea turiștilor în localități înseamnă bani. Noi, primarii, ce altceva să vrem decât ca agenții economici și localnicii să aibă de câștigat în urma evenimentelor și a vizitelor turiștilor, a declarat Valentina Carastan, primarul satului Slobozia Mare.

Festivalul a adunat meșteri populari, producători locali din regiune, ansambluri folclorice, localnici și oaspeți, iubitori de tradiție și locuri pitorești. Sute de vizitatori au venit duminică să admire natura Lacului Beleu, să facă drumeții și să guste din bucatele gătite de localnici, condimentate cu muzică și dans popular.

Dacă anterior aveam în jur de 30 de mii de oameni care mergeau la odihnă în țară, în prezent, am ajuns la 130 de mii. Cât ar fi de straniu, Pandemia ne-a ajutat la acest capitol. Primăria din Slobozia Mare, Raionul Cahul a organizat acest festival, la fel, o modalitate de atracție a turiștilor.

Pentru ca alții să vină la noi să se odihnească, trebuie, în primul rând, noi să venim, noi să apreciem, să vedem ce locuri frumoase avem, a menționat Veaceslav Ioniță, prezent la eveniment.

Organizatorii au avut grija ca cei care au venit azi pe malul Lacului Beleu sa poată face o plimbare cu barca, sau sa vadă locurile frumoase cu ATV-ul.

Acest festival deschide multitudinea evenimentelor culturale care vor avea loc in raionul Cahul, fiind organizat în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Sursă: Ziua de azi
 
loading ...