https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
“ECHIPAMENTE DIN COSMOS”. Un grup de mici vinificatori, impresionați de Purcari

“ECHIPAMENTE DIN COSMOS”. Un grup de mici vinificatori, impresionați de Purcari

29 sep 2020

Producătorii cu experiență sunt adevărate exemple pentru micii antreprenori. Îi inspiră să continue dezvoltarea întreprinderilor pentru că doar prin dorință, investiție și multă muncă cu siguranță pot ajunge la un succes și mai mare. Pe blogul său, Andrei Cibotaru, a povestit cum recent, 15 mici vinificatori din Moldova au fost într-o vizită de studiu la Purcari. În prezent, grupul Purcari finalizează o investiție de câteva milioane de euro în modernizare, iar inovațiile ating întreg procesul de producție: de la vie, până la sala de baricuri. Bineînțeles că micii vinificatori au avut ce să descopere nou. Inițial, oaspeții au mers să vadă cum sunt culeși strugurii Merlot și Rara Neagră. Anul 2020 a fost un an dificil pentru că seceta a înjumătățit recolta de struguri. La Purcari, lucrurile stau mai bine decât media pe agricultură, dar, totuși, cantitatea este mai mică decât anul trecut. Se așteaptă, însă, o calitate mai bună.
 
Culesul are loc exclusiv manual la Purcari, în lădițe, iar toți strugurii sunt ținuți obligatoriu la rece 24 de ore înainte de procesare. La sortare, e utilizată o linie de ultimă generație — Peleng, care asigură o triere calitativă a bobițelor”, povestește Andrei Cibotaru.
 
În prezent, Purcari testează diferite tipuri de vinificatoare, tradiționale și foarte moderne, Mythos, amfore de lut și de beton, care sunt adevărate experimente științifice, iar rezultatele vor fi curând văzute și în sticlă.
 

În proces de instalare este și o stație de microfiltrare de ultimă generație, dar și o nouă linie de îmbuteliere, care par adevărate echipamente din cosmos. Sunt noi capacități de păstrare a vinului, unde e mai curat ca într-un spital moldovenesc. Probabil, pentru turiștii obișnuiți lucrurile par firești acolo, dar oamenii din domeniu înțeleg despre ce investiții și efort e vorba. Cred că admirația se observă și printre măști”, mai scrie Andrei Cibotaru.
 
După ce au admirat zonele de producție, depozitare și toate echipamentele de ultimă generație, vizita a culminat cu o degustare profesionistă de 10 vinuri care sunt deja în producție, dar și alte câteva experimente. Aici, vinificatorii au făcut schimb de experiență, ce-i la modă, dar și ce va fi de durată. Purcari a mizat de la bun început pe Rara Neagră și, în continuare, va pune mare accent pe soiurile autohtone.
 
Cred că trebuie să comunicăm mai des. Să construim împreună imaginea bună a vinului moldovenesc. Avem cu ce, dar și avem cu cine concura în exterior”, le-a spus Victor Bostan, CEO Purcari, fondator al companiei și unul dintre co-acționarul grupului listat la bursă.
 

În urma acestei vizite, micii vinificatori și-au împărtășit emoțiile și au spus că au unde să se dezvolte.
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

“ECHIPAMENTE DIN COSMOS”. Un grup de mici vinificatori, impresionați de Purcari

“ECHIPAMENTE DIN COSMOS”

Un grup de mici vinificatori, impresionați de Purcari

“ECHIPAMENTE DIN COSMOS”. Un grup de mici vinificatori, impresionați de Purcari

loading ...