LARISA CERVEN: „În acest an, sărbătoarea a fost una foarte reușită, frumoasă, poate chiar mai bine decât anii trecuți”

03 oct 2022
Mii de oameni din toate colțurile țării și turiști dornici să descopere vinurile Moldovei s-au adunat în primele zile de octombrie, în centrul Chișinăului pentru a sărbători licoarea lui Bachus. După 2 ani de pauză, sărbătoarea Ziua Națională a Vinului a revenit, spre bucuria vinificatorilor și nu doar.

Pentru micii vinificatori, Ziua Vinului este cea mai bună ocazie să se facă remarcați, să prezinte consumatorilor vinurile lor unice, să interacționeze cu aceștia și să obțină feedback, cel mai bun test al calității.

Este o sărbătoare binevenită, noi fiind lansați oficial acum 3 ani, este un test național pentru a testa produsele noastre și a aduna sugestii constructive de la consumatori. Avem ocazia să cunoaștem și preferințele consumatorilor străini, care au ocazia să ne viziteze în cadrul acestei sărbători naționale. Am avut și turiști străini din Asia, din Europa, care au degustat vinurile noastre și le-au plăcut. Noi sperăm să menținem calitatea și să sporim cantitatea.

Este și o sărbătoare prin intermediul căreia încercăm să promovăm consumul moderat de vin, consumul de vin de calitate și consumul vinurilor de autor, a menționat pentru AGROMEDIA, Nicolai Olarașu, fondatorul vinăriei „Crama Mingir”.

În acest an, sărbătoarea a fost una foarte reușită, colorată, frumoasă, poate chiar mai bine decât anii trecuți. Noi am dus dorul la astfel de evenimente. Am avut foarte mulți oaspeți, mulți doritori de a cumpăra vinurile noastre. Suntem bucuroși că am putut, în sfârșit, să ne întâlnim cu consumatorii noștri,  a declarat pentru AGROMEDIA, Larisa Cerven, vinăria KaraGani.

Cele 86 de vinării participante la eveniment, le-au oferit posibilitate vizitatorilor să se delecteze atât cu premierele vinicole, cât și cu vinurile medaliate la concursurile internaționale.

Tot timpul e binevenit să ai contactul cu consumatorul, cu partenerii străini, să fie un motiv de întâlnire și noi să prezentăm noile noastre game. În acest an am venit cu câteva serii noi de vinuri avem, „Academia Purcari” care cuprinde: Rară neagră, Fetească neagră, Saperavi și Viorica. Pe lângă seria Academia mai avem seria Nocturn care cuprinde 5 vinuri dedicate industriei HORECA. Avem Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Rose, Rară Neagră și Cabernet Sauvignon, spune Nicolae Chiosa, directorul de producere a grupului „Purcari”.

Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova. AGROMEDIA a fost partener media al evenimentului.
loading ...