VINĂRIILE DIN REPUBLICA MOLDOVA - INVITATE SĂ PARTICIPE LA EXPOZIȚIA VINITALY DIN VERONA

28 oct 2022
Vinăriile din Republica Moldova au fost invitate să participe la expoziția Vinitaly din Verona. Invitația vine chiar din partea directorului Centrului Expoziţional Veronafiere, Matjaž Žigon și ambasadorului Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni.

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Sergiu Gherciu, împreună cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și ai Oficiului Național al Viei și Vinului, au purtat discuții cu oficialii italieni. Cei din urmă au comunicat despre oportunitățile și condițiile de participare la principalul eveniment de referință în sectorul vinului Vinitaly, care urmează să fie desfășurat la Verona în perioada 2-5 aprilie 2023.

Potrivit lor, expoziția adună anual zeci de mii de vizitatori, unde sunt explorate ofertele expozanților din întreaga lume.  În context au subliniat că, își doresc să dezvolte relații economice și culturale cu țara noastră, motiv pentru care vor fi create condiții preferențiale pentru vinificatorii noștri.

Secretarul de Stat Sergiu Gherciu a reiterat ideea că expozițiile sunt o platformă propice de promovare a companiilor și imaginii de țară, fiind șanse suplimentare de lansare a unor noi negocieri între operatorii comerciali, precum și extinderea posibilităţilor de majorare a exporturilor.

În discuții, părțile au convenit să organizeze programe de masterclass pentru a facilita prezentarea produselor și transferul de cunoștințe și tehnologii între vinificatori.`
loading ...