VINUL ÎMBUTELIAT ÎN PET-URI – VERIFICAT MAI MINUȚIOS. ANSA va elibera certificate de conformitate pe lot

12 sep 2022

Ansa anunță reguli noi de certificare a produselor vitivinicole îmbuteliate în PET-uri (butelii din poli etilen tereftalat).

Începând cu data de 05.09.2022 se suspendă Certificatele de conformitate, eliberate pentru produsele vitivinicole îmbuteliate în butelii PET certificate în serie.

Produsele vitivinicole îmbuteliate în PET-uri, după data de 05.09.2022 vor fi certificate numai pe lot, în conformitate cu cerințele schemei nr.1 de certificare.

Suspendată certificării în serie a produselor vitivinicole îmbuteliate în PET-uri va fi ridicată, nu mai devreme de 6 luni și cu condiția că producătorii de produse vitivinicole îmbuteliate în PET-uri nu vor avea nici o neconformitate la testarea acestora pe lot.

ANSA va monitoriza calitatea și modul de plasare pe piață a produselor vitivinicole îmbuteliate în PET-uri în baza certificatelor de conformitate emise pe lot.

Potrivit ANSA, aceste acțiuni au fost luate ca rezultat al verificării calității produselor vitivinicole îmbuteliate în butelii PET (indici organoleptici, de calitate, autenticitate, inofensivitate), prelevate de către inspectorii ANSA, în cadrul controalelor inopinate efectuate în rețeaua de comerț cu amănuntul. Acțiunea este în desfășurare.

Detalii: tel. (022) 28-59-59; 79-30-66

În cazul în care se depistează produse vitivinicole neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, e-mail: sesizare@ansa.gov.md.
loading ...