VINURI SELECTE, MUZICĂ LIVE ȘI MULTĂ LUME BUNĂ. Cum a fost la a XVIII-a ediție a „Vernisajul Vinului”, vedeți AICI

12 dec 2022
Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat de mult îndrăgitul eveniment „Vernisajul Vinului”, care, anul acesta a ajuns la majorat. După doi ani de pauză, anul acesta a revenit tradiția întâlnirilor în prag de sărbători la un pahar de vin și divin bun, muzică rafinată și bucuria de a descoperi noi produse.

La cea de-a a XVIII-a ediție a Vernisajului Vinului & Salon Divin, cei prezenți au avut ocazia să savureze vinurile selecte ale producătorilor din țară, într-o atmosferă plină de farmec și arome de sărbătoare. Vedetele serii fiind, desigur vinurile spumante si divinurile.Pentru producătorii de vin și divin acest Vernisaj al Vinului este o platformă care le oferă posibilitatea de a prezenta pentru degustare produsele selecte, făurite cu măiestrie pe parcursul anilor, pentru a fi apreciate de cei care știu valoarea unui vin de calitate.

Este un eveniment foarte frumos, care a adunat aproape toți reprezentanții sectorului. Astfel, iubitorii de vinuri bune au posibilitatea să descopere produse noi, să deguste, să cunoască producătorii. La rândul nostru, sperăm că vinul nostru va cuceri persoane noi și vom mări lista de consumatori, a declarat pentru AGROMEDIA, Alexandru Hadjicov, Manager Leuntea-vin.Ne-a fost foarte dor de Vernisaj, după 2 ani de pauză, au venit mult mai mulți oameni decât ne-am așteptat. Este un eveniment foarte important pentru noi. Este un soi de networking, aici facem cunoștință cu oameni noi, care gustă și descoperă vinurile noastre. Pentru anul care vine, avem planuri frumoase: ne dorim să cucerim piețe noi și să redeschidem vinăria pentru turiști, sperăm să ne reușească, a declarat pentru AGROMEDIA, Vlada Vutcarău, Manager Atu Winery.Victor Răilean, vinificatorul cramei „Sălcuța”, care anul acesta a fost desemnat  „Cel mai iscusit oenolog al anului”, ne-a mărturisit că astfel de evenimente sunt foarte mult așteptate de producători. Este un prilej minunat de a se întâlni și discuta cu consumatorii, dar și cu colegii de breaslă.

Este o seară foarte frumoasă. Lumea a fost dorită de un astfel de eveniment. Sperăm ca efectele pandemiei să scadă, să crească vânzările și consumul pe piața locală și oamenii să aleagă vinurile de calitate. Bunăoară, vinăria noastră pune accent mare pe raportul preț-calitate. Astfel, avem colecția „ENO”, care include vinuri de calitate înaltă, cu un preț accesibil, a declarat vinificatorul, pentru AGROMEDIA.În cadrul evenimentului de la Palatul Republicii, au fost celebrate eforturile producătorilor autohtoni, care s-au ales și cu niște premii.

Astfel, premiul „Vernisajul în roșu” a fost acordat vinăriei „Purcari”; premiul „Vernisajul Efervescent” a fost înmânat vinăriei „Rădăcini”; premiul „Vernisajul Divin” a mers la SA „Barza albă”; vinăria „Chateau Vartely” a fost remarcată pentru Inovație și etichetă în domeniul turismului vitivinicol; iar tehnologul Ion Graur s-a ales cu un premiul în valoare de 10.000 de lei.

Cea de-a XVIII-a ediție a „Vernisajului Vinului” a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

AGROMEDIA a fost partener media al evenimentului.
loading ...