APILARNILUL – COMOARA DIN STUP. Cum se obține și de ce este recomandat în special bărbaților, aflați AICI

05 apr 2022
Apilarnilul este un produs apicol 100% românesc:  Api = albină, lar = larvă, n = Nicolae, il = Ilieșiu, numele descoperitorului acestui produs, un mare apicultor român de la începutul anilor 1900.
Apilarnilul este un produs-minune cu foarte multe proprietăți: este antiviral, biostimulant, măreşte puterea sistemului imun, îmbunătăţeşte memoria, măreşte performanţele intelectuale la copii, îmbunătăţeşte neuro-psiho-motricitatea la copii, măreşte apetitul, măreşte energia organismului, vitalitatea şi puterea regenerativă, măreşte rezistenţa generală a organismului la boli, mărește masa musculară la bărbaţi, are rol nutritiv, dietetic, psiho–stimulant. Apilarnilul este un produs pe care trebuie să-l consume toți bărbații, acesta stimulează şi întreţine energia sexuală la bărbaţi, stimulează glandele hipofizo-suprarenale, stimulează spermatogeneza, îmbunătăţește erecţia şi crește durata actului sexual la bărbaţi.

În țara noastră, sunt puțini apicultori care îl extrag, pentru că este un proces care necesită cunoștințe și mai este și un produs ușor perisabil, care trebuie păstrat corect. Unul din producătorii de miere care știe totul despre Apilarnil este Mihai Zazuc din Surchiceni. Apicultorul extrage anual în jur de 100 kg de acest produs miraculos, de la cele 200 de familii de albine ale sale.

Apilarnilul este un produs foarte vechi, folosit pe larg în apicultură, dar mai puțin cunoscut la noi. Este un proces aparte de extragere: în a șaptea zi de viață a trântorilor care s-au hrănit cu lăptișor de matcă, se extrage tot fagurele și se trece printr-un pres, în rezultat, se obține o substanță de culoare alb-gălbuie- Apilarnilul în stare pură. Pentru a-l putea extrage, introducem în stupi rame goale pe care albinele cresc celule de trântori, apoi aceste rame le scoatem și extragem Apilarnilul, a declarat Mihai Zazuc, pentru AGROMEDIA.

Citește și: CUM SE CULTIVĂ FACELIA

Potrivit apicultorului, Apilarnilul este un produs ușor perisabil, care nu poate fi păstrat în stare proaspătă, acesta este ținut doar la congelator. Astfel, consumul de Apilarnil pur este mai complicat, asta ar însemna să-l mâncăm ca pe înghețată, povestește Mihai.

Apilarnilul este extrem de bogat în vitamine, minerale și aminoacizi, aceștia din urmă îl fac să fie un produs ușor alterabil. Din acest motiv, noi îl preparăm în perioada rece a anului. Imediat după extragere, îl punem în congelator. El trebuie păstrat doar în stare gongelată! Pentru a fi mai comod în utilizare, noi facem Apilarnilul de zece procente: amestecăm substanța extrasă din stup cu miere, care servește drept conservant. Inițial, mierea o mixăm într-un malaxor special, pentru a o aduce la consistența cremoasă, apoi adăugăm apilarnilul. În rezultat, obținem un produs gustos, ușor de consumat și cu foarte, foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră. De ce 10 %? Pentru că acesta este procentul optimal. Un kilogram de Apilarnil de 10% costă 200 de lei.

Pentru a ajunge la performanța de 200 de familii de albini pe care le utilizează atât pentru a extrage diverse produse apicole: miere, polen, Apilarnil ș.a., cât și la producerea reginelor și a familiilor pe care le comercializează, Mihai Zazuc a muncit din greu, dar cu foarte multă pasiune ani la rând. A început totul acum 15 ani, de la 4 familii de albine, dar cu dedicație și perseverență a reușit să-și dezvolte o afacere în apicultură. Una cu foarte multe provocări și riscuri, spune el, dar pentru care depune mult suflet. În prezent, apicultorul muncește la punerea în exploatare a unui laborator modern de producere a materialului genetic. Are visuri mari și speranțe că va reuși, asta și este cheia succesului lui Mihai Zazuc.
loading ...