CUM ALEGEM SUPLIMENTELE NUTRITIVE DE CALITATE LA ALBINI ȘI CARE SUNT BENEFICIILE ACESTORA? Răspunsul experților

02 jul 2020
Dezvoltarea familiilor de albine este o prioritate pentru fiecare apicultor. Tocmai de asta trebuie să țină mereu cont să le ofere hrană de calitate, spațiu pentru intensificarea creșterii de puiet, dar și să facă tratamentele necesare la timp. Puterea familiilor de albine, în special primăvara, depinde de felul cum au intrat în iarnă și de modul cum au iernat. În condițiile de climă din țara noastră, perioada de creștere a albinei rezistentă la iernare corespunde lunilor august-octombrie. Studiile în domeniul apicol arată că anume în această perioadă, apicultorul trebuie să asigure condițiile maxime de întreținere și hrană, astfel încât să crească numărul albinelor pentru iernat și să obțină colonii puternice pentru a putea fi valorificate la primul cules de salcâm, căci anume atunci înflorirea nu coincide cu vârful maxim de dezvoltare naturală a albinelor. Trebuie să știți că a doua jumătate a lunii februarie și începutul lunii martie se caracterizează prin amplificarea creșterii de puiet în familiile de albine și, implicit, a creșterii destul de mari a consumului rezervelor de hrană existentă în stupi. Asta ar însemna că lunar consumul de hrană tinde chiar la peste 2 kg. Prin urmare, este indicat ca în nutriția albinelor să fie incluse suplimente speciale, care să corespundă necesităților și să asigure familiilor de albine o dezvoltare eficientă.
 
Președintele Asociației ”MoldApis”, Petru Sacara, a împărtășit unul din secretele de bază în alimentația albinelor ca acestea să fie rezistente la orice provocare.

”Ne aflăm lângă acest stup format din regina, pe care noi o multiplicăm. Pentru ea noi folosim hrană proteică. Echipa “DULCOFRCUT” produce atât hrană proteică, cât și energetică pentru albine. Aici, vedem cât de benefică este hrana dată pentru albine și cât de mult le place. La stupul dat, turta are 24 de ore când a fost pusă, iar 50 % din hrană este deja consumată”, a menționat Petru Secară, președintele Asociației ”MoldApis”.
 
Administrarea turtelor proteice se face atunci când albinele nu au suficientă hrană ȋn stup şi riscați să aveți mortalitate. Dacă vă aflați în această situație, turtele se administrează cât se poate de urgent, chiar și dacă este vară sau luna decembrie şi iarna abia şi-a intrat ȋn drepturi. Pierderile ȋn cazul lipsei de hrană vor fi mult mai mari și riscați chiar să moară întreaga familie de albine. În același timp, hrana proteică asigură calitatea doicilor, dezvoltă rapid coloniile de albini, crește imunitatea și longevitatea vieții albinelor, reduce populația de varroa și chiar este un tratament profilactic îmotriva dăunătorilor. Soluția propusă de către reprezentanții companiei ”DULCOFRUCT” are la bază componente naturale și necesare pentru albine.
 
Această linie conține produse ca siropuri și hrană tare sub formă de candy (turtă). Siropurile noi le propunem apicultorilor pentru stimularea de primăvară și pentru rezervele de iarnă. În această linie, pot fi găsite și biostimulatoare și vitamine necesare pentru o viață mai lungă a albinelor”, a spus reprezentantul ”DULCOFRUCT”, Ludmila Vorojțova.
 
Produsele de la ”DULCOFRUCT” sunt rezultatul dezvoltării şi diversificării continuă, ce îmbină inovaţia şi perseverenţa. Beneficiile acestora au fost demonstrate în timp, prin rezultatele remarcabile ale apicultorilor. Compania ”DULCOFRUCT” vine în întâmpinarea nevoilor pieţei şi răspunde exigenţelor clienţilor săi printr-o gamă variată de produse la cele mai înalte standarde de calitate, siguranţă şi securitate
 
Pentru mai multe detalii apelați la numărul de telefon al reprezentantului companiei “DULCOFRUCT”, 069454545.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

PRIMUL LABORATOR DE ÎNSĂMÂNȚARE ARTIFICIALĂ A REGINELOR: Va produce material genetic autohtnot rezistent la boli

12 jan 2022

PASTEURIZAREA MIERII, UN KNOW-HOW ÎN APICULTURA MOLDOVENEASCĂ. Anatol Rusu de la Apifera despre inovație

17 dec 2021

Până la 31 decembrie, APICULTORII TREBUIE SĂ DECLARE NUMĂRUL FAMILIILOR DE ALBINE. Detalii de la ANARM

08 dec 2021

UN COMPLEX APICOL LA ORHEI: Aici va fi colectată, procesată, ambalată și depozitată mierea de la albinarii din raion

25 nov 2021

APICULTOR: Nimeni nu estimează pagubele suportate de pe urma intoxicării albinelor cu produse de uz fitosanitar

25 nov 2021

CUM ALEGEM SUPLIMENTELE NUTRITIVE DE CALITATE LA ALBINI ȘI CARE SUNT BENEFICIILE ACESTORA? Răspunsul experților

CUM ALEGEM SUPLIMENTELE NUTRITIVE DE CALITATE LA ALBINI ȘI CARE SUNT BENEFICIILE ACESTORA? Răspunsul experților

CUM ALEGEM SUPLIMENTELE NUTRITIVE DE CALITATE LA ALBINI ȘI CARE SUNT BENEFICIILE ACESTORA? Răspunsul experților

loading ...