Până la 31 decembrie, APICULTORII TREBUIE SĂ DECLARE NUMĂRUL FAMILIILOR DE ALBINE. Detalii de la ANARM

08 dec 2021

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) reamintește apicultorilor ca până la data de 31 decembrie să declare numărul de albine la primăria din localitatea unde își au stupina.
 
Potrivit Legii apiculturii, Art. 9, pct. 2, „Deţinătorii stupinei sunt obligaţi să declare pentru înregistrare (reînregistrare), anual, până la 31 decembrie, la primărie, numărul familiilor de albine şi eventualele schimbări ale adresei stupinei la staţionar”.
 
Solicitat de AGROMEDIA, Ion Maxim, președintele ANARM, ne-a comunicat că acum albinarii s-au pregătit deja pentru iarnă.
 
„Cei care nu au reușit, mai au timp pentru tratarea de Crăciun, ultima din an, care se efectuează la sfârșitul lui noiembrie – începutul lui decembrie. Când e o zi mai caldă, se va aplica acid oxalic prin picurare”, ne-a spus dl Maxim.
 
Despre declarație, el a menționat că procedura e valabilă din 2006, de când există și Legea apiculturii.
 
„Aceasta se depune indiferent că stuparii sunt persoane fizice sau juridice, dacă și-au înregistrat sau nu activitatea de antreprenoriat. Administrația publică locală trebuie să cunoască ce se întâmplă inclusiv cu familiile de albine. Unii confundă declarația cu reviziile de toamnă și de primăvară care le desfășoară ANSA, trebuie să știe că e cu totul altceva”, a precizat președintele ANARM. 
 
Declarația se depunde în formă scrisă, fără a indica pașaportul stupinei. De menționat că aceasta se va prezenta în locul unde se află prisaca, nu la viza de reședință a apicultorului.
 
În același context, apicultorul trebuie să lase la primării numărul de telefon, poșta electronică și alte date relevante de contact.
 
Cererea/declarația se va depune în două exemplare.

Până la 31 decembrie, APICULTORII TREBUIE SĂ DECLARE NUMĂRUL FAMILIILOR DE ALBINE. Detalii de la ANARM

Până la 31 decembrie, APICULTORII TREBUIE SĂ DECLARE NUMĂRUL FAMILIILOR DE ALBINE

Detalii de la ANARM

Până la 31 decembrie, APICULTORII TREBUIE SĂ DECLARE NUMĂRUL FAMILIILOR DE ALBINE. Detalii de la ANARM

loading ...