PROPOLISUL – produsul cu cea mai bogată compoziție chimică. Acesta elimină majoritatea bacteriilor, ciupercilor și virusurilor

20 sep 2022
Propolisul este un produs de origine organică, o substanță produsă de albine în procesul de înfundare a fisurilor din stup. Constă dintr-o substanță din saliva albinei, polen și numeroase componente vegetale.

Ce fac albinele cu propolisul

Prin prisma proprietăților sale mecanice, albinele utilizează propolisul la construirea și repararea stupilor (acoperă deschiderile și crăpăturile, netezesc pereții, apărându-se astfel de inamicii din afară).
Sigilarea pereților stupului cu polen este o modalitate ingenioasă de apărare găsită de albine împotriva șerpilor, șopârlelor, dar și a unor fenomene meteo precum vântul și ploaia.

Albinele îl folosesc nu numai pentru a proteja stupul de resturi străine și bacterii patogene, ci și pentru a mumifica animale mici care ajung în mod accidental în stup. După tratamentul cu propolis, carcasele animalelor nu se descompun, ci se usucă, astfel nu se face rău stupului.

Compoziția Și Valoarea Propolisului De Albine

Produsul apicol are proprietăți medicinale puternice. Acest lucru se explică prin cea mai bogată compoziție chimică, masa utilă în propolis. Substanța conține:
 • vitaminele A, E și PP;
 • vitamine din subgrupul B, și anume B1, B2, B3 și B6;
 • vitaminele C și H;
 • fier și aluminiu;
 • siliciu și cupru;
 • crom, fosfor și titan;
 • vanadiu;
 • ceara si polen;
 • uleiuri esențiale și aromatice;
 • acizi organici;
 • flavonoide.
Produsul conține un număr mare de aminoacizi importanți - leucina, tirizina, valina, metionina și altele.

În ceea ce privește valoarea nutrițională, materia albinelor este compusă în principal din carbohidrați - aproximativ 79 g într-o porție mică. De asemenea, în propolis există aproximativ 5 g de proteine, iar substanța nu conține deloc grăsimi. Conținutul de calorii al produsului este destul de ridicat - 100 g de substanță conține până la 319 kcal.

De ce este util propolisul?

Atunci când este utilizat intern și extern, proprietățile medicinale și utilizarea propolisului aduc beneficii semnificative corpului uman.

Antibiotic. Propolisul elimină majoritatea bacteriilor, ciupercilor și virusurilor, are un puternic efect antiinflamator, iar microorganismele dăunătoare nu dezvoltă toleranță la el.

Vindecarea. Produsul contribuie la recuperarea rapidă a membranelor mucoaselor și a celulelor pielii, vindecă orice deteriorare și are un ușor efect analgezic.

Curățare. Când este utilizată intern, substanța ajută la stabilirea proceselor metabolice pe tot corpul. Produsul elimină substanțele și toxinele toxice, reglează intestinele, îmbunătățește starea sistemului vascular, cardiac și respirator.

Printre proprietățile utile ale propolisului, este demn de remarcat calitățile sale anticancerigene, substanța servește ca o bună prevenire a tumorilor oncologice.

Beneficiile Propolisului Pentru Corpul Masculin

În primul rând, propolisul este util pentru bărbați, deoarece are un efect tonic general. Substanța apicolă întărește vasele de sânge și, prin urmare, reduce riscul de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord, rezistența corpului crește, sistemul cardiac funcționează mai bine.

De asemenea, beneficiază de proprietățile antiinflamatorii ale produsului: este util să îl consumați pentru hemoroizi și prostatită, pentru boli infecțioase ale sistemului genito-urinar. Substanța albinelor are un efect pozitiv asupra fertilității masculine și ajută la menținerea libidoului sănătos.

Beneficiile Propolisului Pentru Corpul Unei Femei

Propolisul este indispensabil și femeilor. Ajută în tratamentul inflamațiilor ginecologice și, de asemenea, protejează împotriva dezvoltării bolilor oncologice ale uterului și ale glandelor mamare. Cu ajutorul produsului, puteți regla ciclul lunar, iar substanța albinelor normalizează sănătatea și starea de spirit în timpul menstruației.

Femeile folosesc adesea rețete pe bază de propolis pentru a spori efectul dietelor de slăbit. Substanța albinelor este utilizată pentru îngrijirea personală și se găsește în multe măști de față utile.

Propolis Pentru Copii

Propolisul pentru copii este benefic în special pentru răceli. Ajută la combaterea infecțiilor, elimină inflamația, ajută la reducerea febrei și calmează membranele mucoase iritate din gât și nas. De asemenea, produsele pe bază de propolis sunt utilizate pentru comprese.

Cu toate acestea, propolisul poate fi utilizat doar pentru tratamentul copiilor cu vârsta peste 3 ani. Produsul este adesea alergic și este prea riscant să îl oferi bebelușilor.

Ce Vindecă Propolisul

Este posibil să se utilizeze propolisul în tratamentul aproape oricărei afecțiuni cu caracter inflamator. Cel mai adesea, propolisul este utilizat pentru a trata:
 • boli infecțioase ale organelor vizuale;
 • prostatită și cistită;
 • răceli - curgerea nasului, tuse, bronșită și pneumonie;
 • sinuzită;
 • amigdalită și amigdalită;
 • iritație dermatologică și eczeme;
 • pancreatită;
 • tulburări metabolice;
 • ulcere gastrice și gastrită.
Proprietățile produsului sunt de mare beneficiu în tratamentul tumorilor și al inflamației sistemului genito-urinar.

Sursa: wow-plants.com

PROPOLISUL – produsul cu cea mai bogată compoziție chimică. Acesta elimină majoritatea bacteriilor, ciupercilor și virusurilor

PROPOLISUL – produsul cu cea mai bogată compoziție chimică

Acesta elimină majoritatea bacteriilor, ciupercilor și virusurilor

PROPOLISUL – produsul cu cea mai bogată compoziție chimică. Acesta elimină majoritatea bacteriilor, ciupercilor și virusurilor

loading ...