BANI DE LA FAO PENTRU FERMIERII MICI DIN SECTORUL ZOOTEHNIC: 265 mii dolari pentru perioada 2021-2023

09 sep 2021
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, și reprezentatul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite FAO, Raimund Jehle, au semnat azi proiectul „Suport pentru fermierii mici, în particular din sectorul zootehnic”, care presupune asistență tehnică oferită prin intermediul Programului de cooperare tehnică al FAO.

Bugetul total al proiectului constituie 265 mii dolari americani și urmează a fi implementat în perioada 2021-2023.

Ministrul Gherciu a declarat că: „Semnarea acestui acord confirmă că FAO ne este în continuare alături și ne va acorda sprijinul necesar pentru a asista micii producători, în special în sectorul zootehnic, care astăzi necesită o susținere deosebită. Astfel ne vom concentra eforturile pentru dezvoltarea durabilă a acestui sector.”

Reprezentantul FAO, dnul Raimund Jehle a reiterat că parteneriatul semnat confirmă o bună colaborare cu MAIA și Guvernul R. Moldova. „Acest proiect oferă suport pentru micii fermierii, în special din sectorul zootehnic, și este foarte important ca prin intermediul proiectului pe care îl vom lansa să combatem sărăcia în mediul rural și să ajutăm fermierii la sporirea productivității lor. Aceasta va contribui la dezvoltarea durabilă a întregului sector, realizând și implementând în același timp două obiective de dezvoltare durabilă: reducerea sărăciei și asigurarea securității alimentare.

Sectorul zootehnic este foarte important. Îndeosebi un rol important îl joacă micii producători din acest sector, deoarece aceste activități le asigură un nivel mai înalt de trai. 96% din ovine și 85% din bovine sunt crescute de exploatațiile mici, de aceea este foarte important ca acest proiect să îi ajute pentru a le spori reziliența, pentru a-i ajuta să beneficieze de oportunitățile legate de piață, pentru a face mai bine față cerințelor de calitate ale procesatorilor și colectorilor.


Proiectul nostru va oferi asistență în realizarea unei evaulări concrete împreună cu Ministerul Agriculturii pentru a îmbunătăți politicile și în mod concret, pentru a ajuta la crearea unor platforme, rețea care va  asigura legătura dintre micii producători și exportatori în vederea soluționării unor probleme ale sectorului. Proiectul vine să susțină eleborarea unui Plan Național de acțiuni pentru agricultura familială ca parte a proiectului ONU 2012-2021”, a reiterat dl Jehle.

Părțile semnatare au mai reliefat că grație acestui proiect vor contribui în continuare la cooperarea de lungă durată dintre ONU pentru Alimentație și Agricultură RM, Guvernul RM și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Acest proiect va suplimenta seria de proiecte cu o valoare totală de 3 milioane USD și reconfirmă angajamentul instituțiilor menționate în acordarea de asistență, suport și sprijinul necesar pentru producători, sistemul agricol și sistemul alimentar.
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CUM HRĂNIM VACILE DUPĂ FĂTARE PENTRU A PRODUCE CANTITATEA MAXIMĂ DE LAPTE?

17 jun 2022

PESTĂ PORCINĂ ÎN DOUĂ GOSPODĂRII DIN ȚARĂ. Unde, aflați AICI

31 mai 2022

CUM HRĂNIM CORECT PORCII PENTRU ÎNGRĂȘARE

27 mai 2022

S-AU GĂSIT CUMPĂRĂTORI PENTRU LÂNA MOLDOVENEASCĂ. Ce spun oierii despre prețul care li se oferă?

26 mai 2022

DE CE OLOGESC PĂSĂRILE? Cauze și remedii

23 mai 2022

BANI DE LA FAO PENTRU FERMIERII MICI DIN SECTORUL ZOOTEHNIC: 265 mii dolari pentru perioada 2021-2023

BANI DE LA FAO PENTRU FERMIERII MICI DIN SECTORUL ZOOTEHNIC: 265 mii dolari pentru perioada 2021-2023

BANI DE LA FAO PENTRU FERMIERII MICI DIN SECTORUL ZOOTEHNIC: 265 mii dolari pentru perioada 2021-2023

loading ...