CAMERE VIDEO, INSTALATE ÎN ABATOARE. Unde și de ce s-a recurs la această măsură, aflați AICI

15 sep 2022
Măcelarii spanioli sunt obligați de guvern să instaleze camere video în abatoare. Conform regulilor, măcelăriile vor fi obligate să păstreze imaginile video pentru verificarea ulterioară de către autorități, transmite AGROMEDIA, cu referire la lantulalimentar.ro.
 
Abatoarele din Spania au la dispoziție un an pentru a implementa sistemul de supraveghere. Unele unități de sacrificare a animalelor au instalat camere video, în mod benevol, înainte ca autoritățile să legifereze această măsură ca fiind obligatorie.
 
„Această regulă plasează Spania în fruntea Uniunii Europene, în domeniul abatorizării, și, pe lângă asigurarea bunăstării animalelor în etapa sacrificării, îmbunătățește garanțiile de siguranță alimentară pentru consumatori”, a declarat ministrul spaniol al Protecției Consumatorului, Alberto Garzon.
 
Sectorul spaniol al creșterii porcilor este pe primul loc în lume în ceea ce privește bunăstarea animalelor, iar companiile locale sunt deja pregătite pentru această lege.
 
„Pentru noi, acest decret regal nu este altceva decât o mare oportunitate de a demonstra societății angajamentul nostru față de bunăstarea animalelor. Noi am început instalarea camerelor video, în urmă cu trei ani, cu mult înainte de a deveni obligație, prin decizie guvernamentală”, a declarat Alberto Herranz, directorul INTERPORC.
 
Sigiliul „Certified Welfare Commitment”, ale cărui reglementări impun instalarea de camere, este voluntar. Cu toate acestea, de la înființare, companiile din sectorul suinelor l-au încorporat rapid, până la punctul în care peste 60% din producție este deja certificată.

Menționăm că, țări precum Anglia, Scoția și Israelul au introdus deja această măsură în abatoarele lor.
 
Spania a deținut anul trecut un efectiv total de 34.454.000 de porci. Pe locul doi s-a situat Germania, cu 23.620.000 de porci și pe locul trei, Olanda, cu 10.872.000 porci. În Uniunea Europeană se aflau anul trecut 141.556.000 capete de suine.
loading ...