AU FOST MĂRITE PRAGURILE PENTRU DEFINIREA STATUTULUI DE ÎNTREPRINDERE MICRO, MICĂ ȘI MIJLOCIE

02 dec 2022
Valorile care servesc drept criterii pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii au fost modificate. Pragurile cifrei de afaceri au fost dublate.

Astfel, întreprindere micro va fi considerată firma care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 18 milioane de lei (aproximativ 900 de mii de euro) sau deține active totale de până la 18 mln de lei. Întreprinderile mici vor fi cele care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 mln de lei sau dețin active de până la 50 mln de lei. Respectiv, întreprinderi mijlocii vor fi considerate firmele cu cifra de afaceri de 100 mln de lei.

Modificările legislative au fost publicate astăzi, 2 decembrie în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, numărul firmelor înregistrate în calitate de întreprinderi mici și mijlocii va crește cu cel puțin 805 companii. Astfel, acestea vor putea beneficia de oportunități suplimentare de susținere din partea statului, dar și la nivel internațional.

De asemenea, vor fi eliminate limitele de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Legea intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.
loading ...