CELE MAI DULCI TÂRGURI SE VOR ORGANIZA ÎN LUNA AUGUST. Producătorii de fructe sunt pregătiți să-i bucure pe consumatorii locali

21 jul 2020
 
Producătorii de fructe au nevoie de susținere, mai ales în această perioadă când trebuie să realizeze producția. Astfel, peste 40 de antreprenori își vor uni forțele în fiecare sâmbătă a lunii august, pentru a fi mai aproape de consumatorii locali, cu cele mai bune produse.

 “Ne-am gândit să organizăm un astfel de târg în Scuarul catedralei Mitropolitane, deoarece doritori de a participa sunt mulți, cu siguranță și consumatori care doresc un produs autohton de calitate sunt la fel de mulți. Producătorii nu vor avea taxă de participare, nu vor fi selectați după un criteriu anume, vor fi prezenți toți cei care au certificate de inofensivitate și produse de calitate și care au nevoie de o platformă de realizare. Palnificăm să fim prezenți și în alte orașe cu astfel de târguri, unde fiecare producător să aibă ocazia să își vândă marfa. Prin aceste evenimente vrem să aducem plus valoare fermierilor care cultivă cu atâta grijă produsele dar care nu are unde să le valorifice ”, a spus Diana Crudu, organizatoarea târgului.

Irina Pompuș-Mura este producător de mure. Antreprenoarea spune că un asemenea târg este o platformă ideală pentru ca să poți cunoște consumatorul final și să-i oferi produse de calitate superioară.

Mulți fermieri produc pomșoare de calitate, însă produsul final ajunge la export, mai puțin pe piețele noastre locale. M-am gândit că murele pe care le producem noi, să fie apreciate și de către ai noștri. Relația consumator-producător este un element de bază în afacerea noastră. Târgul la care vom participa cu drag, va fi platforma perfectă pentru a găsi consumatorii interesați de murele noastre delicioase”, a spus Irina Pompuș--Mura.Iar familia Pruteanu cultivă diferite tipuri de struguri în orașul Durlești. Soții susțin că acest târg este o oportunitate să se afirme.

Piețele au fost deschise, dar cu limite. Ne bucurăm că autoritățile ne-au permis să putem veni în fiecare sâmbătă a lunii lui august pentru a ne valorifica munca. Ar fi bine să existe mai multe platforme de acest gen, pentru că de muncit muncim cu drag și dedicație și e tare dureros când nu ai unde vinde produsele. Vom fi prezenți cu mai multe sorturi de struguri, așa că vă așteptăm organizat pe fiecare doritor de produse autohtone”, au precizat antreprenorii.

La târg vor fi prezenți producători de zmeură, aronie, goji, mure, afine, migdale și nuci, struguri, mere, prune, ce vor corespunde tuturor normelor sanitare impuse de autorități pe perioada pandemiei. Totodată, participanții vor purta măști și mănuși, iar pe fiecare tarabă va fi dezinfectant. Vizitatorii, dar și agricultorii trebuie să respecte măsurile de siguranță, distanța socială, ordinea și curățenia. Dacă sunteți în căutare de pomușoare și fructe de calitate, veniți în fiecare sâmbătă a lunii lui august, în Scuarul Catedralei Mitropolitane, pentru a vă lua porția de sănătate.

Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

SEMINAR DE INFORMARE DESPRE JOCURILE DE AFACERI, DESFĂȘURAT LA ICCC „SELECTIA”

06 mai 2022

COMPANIE DE TOP ÎN DOMENIUL POMICULTURII ANGAJEAZĂ MANAGER DE FERMĂ ȘI MANAGER DE PRODUCȚIE

28 apr 2022

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PE TRASEUL CHIȘINĂU – GIURGIULEȘTI PENTRU TRANSPORTUL DE MĂFURI

28 apr 2022

ATENȚIE! OUĂ MOLDOVENEȘTI – SUSPECTATE CĂ AR FI INFECTATE CU SALMONELA

20 apr 2022

CONCURS PENTRU ELEVI! DOCUMENTEAZĂ STAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR DIN LOCALITATEA TA ȘI CÂȘTIGĂ PREMII!

20 apr 2022

CELE MAI DULCI TÂRGURI SE VOR ORGANIZA ÎN LUNA AUGUST. Producătorii de fructe sunt pregătiți să-i bucure pe consumatorii locali

CELE MAI DULCI TÂRGURI SE VOR ORGANIZA ÎN LUNA AUGUST

Producătorii de fructe sunt pregătiți să-i bucure pe consumatorii locali

CELE MAI DULCI TÂRGURI SE VOR ORGANIZA ÎN LUNA AUGUST. Producătorii de fructe sunt pregătiți să-i bucure pe consumatorii locali

loading ...