COMBINATELE DE PÂINE DIN RÂBNIȚA ȘI BENDER – SCOASE LA PRIVATIZARE

31 aug 2022
Combinatul de produse de panificaţie din Râbniţa și-a sistat activitate. Astfel, atât rețelele comerciale, cât și instituţiile sociale din partea de Nord a regiunii transnistrene nu mai primesc pâine şi produse de panificaţie de la acest combinat, transmite AGROMEDIA, cu referire la Mold Street.

Liderul regiunii, Vadim Krasnoselski, susține că întreprinderea a acumulat datorii de 4,5 milioane de aşa-zise ruble transnistrene (circa 260.000 dolari), inclusiv la plata salariilor angajaților săi.

Întreprinderea are nevoie de un proprietar pentru a restabili activitățile de producție, a declarat Vadim Krasnoselski în cadrul unei şedinţe.

Potrivit sursei citate, fabrica de panificaţie din Râbniţa a fost deja scoasă la privatizare, iar preţul solicitat este de doar 500.000 ruble transnistrene (circa 30.000 de dolari).

O altă fabrică de panificaţie din Bender/Tighina la fel a fost scoasă la privatizare, dar la un preţ de 30 de ori mai mare.

Principalul producător de produse de panificație din Transnistria este Combinatul de produse de panificaţie din Tiraspol, ale cărei capacități fac posibilă asigurarea întregii populații a regiunii cu pâine. Combinatul de panificaţie din Tiraspol a fost privatizat anterior de grupul Sheriff, care controlează cea mai mare parte din economia regiunii din stânga Nistrului. Până la începutul acestui an, fabrica din Tiraspol a fost condusă de actualul „premier” de la Tiraspol. Tot în structurile grupului Sheriff a activat anterior şi Krasnoselski.
loading ...