TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI ȘI ATELIERE PENTRU VIZITATORI LA „ZIUA PORTULUI POPULAR”

20 jun 2023
Ministerul Culturii, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial organizează duminică, 25 iunie, orele 11.00-15.00, evenimentul consacrat Zilei Portului Popular, ediția 2023.
 
În acest an, evenimentul se organizează în contextul înscrierii dosarului Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova în Lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO.
 
Sărbătoarea se va desfășura în două locații: la sediul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și la Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi.
 
În cadrul sărbătorii, vor fi expuse cămăși cu altiță și costume tradiționale din colecții publice și private din Republica Moldova, vor evolua colective artistice. De asemenea, în cadrul Muzeului de Etnografie și Istorie se va desfășura un iarmaroc al meșterilor populari.

Publicul va putea participa la ateliere de creație. Intrarea este liberă. ”Vă așteptăm cu drag, îmbrăcați în costum popular!” anunță organizatorii.

Adresa târgului: mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu nr. 82.
 
Obiectivul Zilei Portului Popular este valorificarea costumului autentic românesc; cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia; promovarea tehnicilor de confecţionare a costumului popular pe plan naţional şi internaţional.
 
Organizarea evenimentelor este susținută de partenerii de dezvoltare: ANTRIM și USAID.
loading ...