60 MILIOANE DE EURO PENTRU HORTICULTORII DIN ȚARĂ. Când urmează să fie puși la dispoziția beneficiarilor

29 sep 2021
De la lansarea liniei de creditare Livada Moldovei, peste 280 proiecte de investiții au beneficiat de fondurile UE, oferite prin intermediul Băncii Europene de Investiții. În prezent există un fond de aproximativ 60 milioane euro care urmează să fie pus la dispoziția altor beneficiari. Despre aceasta a anunțat astăzi noul șef al oficiului Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Alberto Carlei, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, care a avut loc la Europe Café. Ajuns recent la Chișinău, acesta a prezentat rezultatele activității Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, anunță AGROMEDIA cu referire la unimedia.info.
 
De la începutul anului 2021, 82 beneficiari ai liniei de creditare Livada Moldovei au primit împrumuturi în valoare de 12,6 milioane euro.
 
„Livada Moldovei este o operațiune - cheie a Băncii Europene de Investiții, a cărei scop este sprijinirea sectorului privat din Moldova. Această linie de creditare a contribuit la revitalizarea sectorului horticol și a susținut multe întreprinderi mici și mijlocii să se angajeze mai bine pe piața moldovenească, foarte competitivă și îngustă, ajutându-le, totodată, să își diversifice destinațiile de export”, a declarat șeful oficiului Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Alberto Carlei.
 
Totodată, Alberto Carlei a menționat că din 2007, anul în care a început colaborarea dintre Banca Europeană de Investiții și Republica Moldova, au fost implementate 25 proiecte investiționale în valoare totală de circa 800 milioane euro. Acestea au acoperit mai multe domenii, sprijinind întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), educația și cercetarea, sectorul transporturilor și cel energetic, precum și asigurând fonduri pentru modernizarea rețelei de apă și canalizare.


 
„Banca Europeană de Investiții își va continua angajamentele în Republica Moldova, prin sprijin oferit în punerea în aplicare a EU Green Deal, creșterea eficienței energetice, continuarea finanțării proiectelor strategice de infrastructură în sectoarele cheie, cum ar fi transporturile și gestionarea deșeurilor, digitalizarea economiei moldovenești și susținerea IMM-urilor și a sectorului privat”, a declarat Alberto Carlei.
 
În timp ce multe proiecte au fost deja implementate cu succes, există inițiative importante, care sunt încă în curs de desfășurare, cum ar fi Programul de Gestionare a Deșeurilor Solide, Programul privind Eficiența Energetică în Chișinău, precum și Proiectul de Interconectare Energetică cu România.
 
Sursa: unimedia.info
 
Top știri

PROIECT INVESTIȚIONAL ÎN VALOARE DE 790 MII DE EURO pentru două colegii cu profil agroindustrial din R.Moldova

20 oct 2021

VIDEO: ”LIVADA MOLDOVEI” SUSȚINE TINERII. Cristina Marcenco a obținut 34000 de euro pentru modernizarea depozitului

19 oct 2021

VEȘTI BUNE PENTRU HORTICULTORI: ”Livada Moldovei” își extinde perioada de finanțare până în 2023

13 oct 2021

„LIVADA MOLDOVEI” LA AL TREILEA AMENDAMENT. Statul obligat să investească 120 mil. euro în sectorul horticol

26 aug 2021

TEHNICA AGRICOLĂ: SISTEMELE DE IRIGARE ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR. Ce alte unități de profil au fost solicitate de fermieri

29 jul 2021
Din aceiași categorie

PROIECTUL ”Livada Moldovei” te ajută să ai o afacere prosperă

06 mai 2020

ADMA VA LANSA LUNI UN NOU PROIECT PENTRU FERMIERI! Ce oportunități oferă reorganizarea 2KR pentru agricultura modernă, vezi AICI

12 feb 2021

ProCredit Bank – надёжный финансовый партнёр для агробизнеса.

17 apr 2020

ÎNCREDEREA SE CÂȘTIGĂ! Credite atractive de la Moldova Agroindbank pentru producătorii agricoli

03 feb 2021

SEMNAT! MADRM și compania niponă JICS au dat startul unui nou contract de consultanță. Ce presupune parteneriatul, vezi AICI

15 feb 2021

60 MILIOANE DE EURO PENTRU HORTICULTORII DIN ȚARĂ. Când urmează să fie puși la dispoziția beneficiarilor

60 MILIOANE DE EURO PENTRU HORTICULTORII DIN ȚARĂ

Când urmează să fie puși la dispoziția beneficiarilor

60 MILIOANE DE EURO PENTRU HORTICULTORII DIN ȚARĂ. Când urmează să fie puși la dispoziția beneficiarilor

loading ...