60 MILIOANE DE EURO PENTRU HORTICULTORII DIN ȚARĂ. Când urmează să fie puși la dispoziția beneficiarilor

29 sep 2021
De la lansarea liniei de creditare Livada Moldovei, peste 280 proiecte de investiții au beneficiat de fondurile UE, oferite prin intermediul Băncii Europene de Investiții. În prezent există un fond de aproximativ 60 milioane euro care urmează să fie pus la dispoziția altor beneficiari. Despre aceasta a anunțat astăzi noul șef al oficiului Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Alberto Carlei, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, care a avut loc la Europe Café. Ajuns recent la Chișinău, acesta a prezentat rezultatele activității Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, anunță AGROMEDIA cu referire la unimedia.info.
 
De la începutul anului 2021, 82 beneficiari ai liniei de creditare Livada Moldovei au primit împrumuturi în valoare de 12,6 milioane euro.
 
„Livada Moldovei este o operațiune - cheie a Băncii Europene de Investiții, a cărei scop este sprijinirea sectorului privat din Moldova. Această linie de creditare a contribuit la revitalizarea sectorului horticol și a susținut multe întreprinderi mici și mijlocii să se angajeze mai bine pe piața moldovenească, foarte competitivă și îngustă, ajutându-le, totodată, să își diversifice destinațiile de export”, a declarat șeful oficiului Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Alberto Carlei.
 
Totodată, Alberto Carlei a menționat că din 2007, anul în care a început colaborarea dintre Banca Europeană de Investiții și Republica Moldova, au fost implementate 25 proiecte investiționale în valoare totală de circa 800 milioane euro. Acestea au acoperit mai multe domenii, sprijinind întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), educația și cercetarea, sectorul transporturilor și cel energetic, precum și asigurând fonduri pentru modernizarea rețelei de apă și canalizare.


 
„Banca Europeană de Investiții își va continua angajamentele în Republica Moldova, prin sprijin oferit în punerea în aplicare a EU Green Deal, creșterea eficienței energetice, continuarea finanțării proiectelor strategice de infrastructură în sectoarele cheie, cum ar fi transporturile și gestionarea deșeurilor, digitalizarea economiei moldovenești și susținerea IMM-urilor și a sectorului privat”, a declarat Alberto Carlei.
 
În timp ce multe proiecte au fost deja implementate cu succes, există inițiative importante, care sunt încă în curs de desfășurare, cum ar fi Programul de Gestionare a Deșeurilor Solide, Programul privind Eficiența Energetică în Chișinău, precum și Proiectul de Interconectare Energetică cu România.
 
Sursa: unimedia.info
 
Top știri

Hibridul Buckfast - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

BANI DE LA BANCA MONDIALĂ PENTRU AGRICULTURA DIN MOLDOVA

21 apr 2022

GARANȚII FINANCIARE DE STAT PENTRU AGRICULTORII DIN REPUBLICA MOLDOVA. Creditele pot fi accesate fără perceperea comisionului de garantare pentru primul an

06 apr 2022

LUCRĂRI DE PRIMĂVARĂ CU SPOR! Beneficiază de oferta specială Primăvara 2022

01 feb 2022

CÂȚI BANI VOR „CREȘTE” ÎN LIVEZI? Horticultorii din Hîncești informați despre fondurile oferite de proiectul „Livada Moldovei”

19 jan 2022

MAXIM POPOV: ÎN 2021 AM ÎNREGISTRAT FINANȚĂRI RECORD PENTRU FERMIERI. Care a fost cea mai solicitată tehnică

03 jan 2022

60 MILIOANE DE EURO PENTRU HORTICULTORII DIN ȚARĂ. Când urmează să fie puși la dispoziția beneficiarilor

60 MILIOANE DE EURO PENTRU HORTICULTORII DIN ȚARĂ

Când urmează să fie puși la dispoziția beneficiarilor

60 MILIOANE DE EURO PENTRU HORTICULTORII DIN ȚARĂ. Când urmează să fie puși la dispoziția beneficiarilor

loading ...