165 MII LEI PENTRU FEMEILE DIN MEDIUL RURAL. ODIMM și EFES Vitanta - parteneri de realizare a visurilor în agricultură

12 oct 2021
ODIMM și compania EFES Vitanta Moldova Brewery și-au unit forțele în scopul acordării susținerii financiare pentru femeile din mediul rural cu venituri reduse.

Femeile care vor să își deschidă propria afacere în domeniul agriculturii, vor putea beneficia de un ajutor nerambursabil în valoare de până la 165 mii lei.

În acest sens,  a fost semnat un acord de colaborare de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și IM ”EFES Vitanta Moldova Brewery” S.A. Cele două entități și-au asumat responsabilitatea de a susține antreprenoriatul feminin, în special femeile cu situații financiare precare, pentru a-și deschide sau dezvolta propriile afaceri.

Prin intermediul Programului ”Femei în Afaceri”, ODIMM va selecta în baza unui concurs companiile gestionate de femei, finanțându-le cu 90 la sută din valoarea proiectului investițional, iar EFES Moldova va acoperi contribuția proprie a antreprenoarei, care constituie 10 %.
 
Directorul general ODIMM, Iulia Costin, a declarat, în cadrul evenimentului de semnare a Contractului de colaborare, că acest parteneriat este unul semnificativ atât pentru ODIMM, cât și pentru toate femeile din Republica Moldova.

„Este pentru prima dată când o companie privată devine partener de finanțare a programelor ODIMM. Este un gest deosebit, pe care îl apreciem, în primul rând, pentru faptul că va extinde numărul de femei care vor primi sprijin în lansarea în afaceri.

Împreună ne vom consolida eforturile pentru a ajuta femeile, în mod special, pe cele din mediul rural, să se implice activ în viața socio – economică. Practica a demonstrat, de-a lungul timpului, că femeile din  regiuni au idei interesante și abilități de dezvoltare a afacerilor, doar că au nevoie de mai multă motivație și susținere”, susține directoarea ODIMM.
 
Ludmila Andronic, Director Afaceri Corporative Efes Moldova, a reiterat faptul că prin intermediul acestui parteneriat, femeile din Moldova vor beneficia de susținere pentru a-și realiza visurile.

 ”Este un moment marcant pentru compania Efes Moldova prin care dăm startul unei importante componente a programului nostru de Responsabilitate social-corporativă – ”Prietenește pentru femei”. Prin acest program urmărim abilitarea și susținerea femeilor din Moldova, în special a celor de la sate, așa încât acestea să devină motorul schimbărilor sociale și economice din țara noastră.
 
Alături de componentele ”Prietenește pentru turism” și ”Prietenește pentru artă”, acest program vine să complementeze eforturile companiei noastre de a contribui la dezvoltarea locală și socială a Republicii Moldova”, a reiterat Ludmila Andronic.
 
În acest context, ODIMM și EFES au agreat organizarea şi participarea la diferite activităţi comune de promovare a intereselor ÎMM, inclusiv promovarea reciprocă prin intermediul platformelor virtuale.
 
loading ...