165 MII LEI PENTRU FEMEILE DIN MEDIUL RURAL. ODIMM și EFES Vitanta - parteneri de realizare a visurilor în agricultură

12 oct 2021
ODIMM și compania EFES Vitanta Moldova Brewery și-au unit forțele în scopul acordării susținerii financiare pentru femeile din mediul rural cu venituri reduse.

Femeile care vor să își deschidă propria afacere în domeniul agriculturii, vor putea beneficia de un ajutor nerambursabil în valoare de până la 165 mii lei.

În acest sens,  a fost semnat un acord de colaborare de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și IM ”EFES Vitanta Moldova Brewery” S.A. Cele două entități și-au asumat responsabilitatea de a susține antreprenoriatul feminin, în special femeile cu situații financiare precare, pentru a-și deschide sau dezvolta propriile afaceri.

Prin intermediul Programului ”Femei în Afaceri”, ODIMM va selecta în baza unui concurs companiile gestionate de femei, finanțându-le cu 90 la sută din valoarea proiectului investițional, iar EFES Moldova va acoperi contribuția proprie a antreprenoarei, care constituie 10 %.
 
Directorul general ODIMM, Iulia Costin, a declarat, în cadrul evenimentului de semnare a Contractului de colaborare, că acest parteneriat este unul semnificativ atât pentru ODIMM, cât și pentru toate femeile din Republica Moldova.

„Este pentru prima dată când o companie privată devine partener de finanțare a programelor ODIMM. Este un gest deosebit, pe care îl apreciem, în primul rând, pentru faptul că va extinde numărul de femei care vor primi sprijin în lansarea în afaceri.

Împreună ne vom consolida eforturile pentru a ajuta femeile, în mod special, pe cele din mediul rural, să se implice activ în viața socio – economică. Practica a demonstrat, de-a lungul timpului, că femeile din  regiuni au idei interesante și abilități de dezvoltare a afacerilor, doar că au nevoie de mai multă motivație și susținere”, susține directoarea ODIMM.
 
Ludmila Andronic, Director Afaceri Corporative Efes Moldova, a reiterat faptul că prin intermediul acestui parteneriat, femeile din Moldova vor beneficia de susținere pentru a-și realiza visurile.

 ”Este un moment marcant pentru compania Efes Moldova prin care dăm startul unei importante componente a programului nostru de Responsabilitate social-corporativă – ”Prietenește pentru femei”. Prin acest program urmărim abilitarea și susținerea femeilor din Moldova, în special a celor de la sate, așa încât acestea să devină motorul schimbărilor sociale și economice din țara noastră.
 
Alături de componentele ”Prietenește pentru turism” și ”Prietenește pentru artă”, acest program vine să complementeze eforturile companiei noastre de a contribui la dezvoltarea locală și socială a Republicii Moldova”, a reiterat Ludmila Andronic.
 
În acest context, ODIMM și EFES au agreat organizarea şi participarea la diferite activităţi comune de promovare a intereselor ÎMM, inclusiv promovarea reciprocă prin intermediul platformelor virtuale.
 
Top știri

RECOLTAREA MIGDALELOR PE BAZĂ DE VIBRAȚII: 6 producători și-au unit forțele și investesc în noile tehnologii

08 oct 2021

O COMPANIE AMERICANĂ VREA SĂ INVESTEASCĂ ÎN AGRICULTURĂ 30 MIL. EURO. Unde vor merge banii

05 oct 2021

35 MII EURO PENTRU ANTREPRENORIAT SOCIAL. Un nou concurs de granturi. Află cum poți aplica

01 oct 2021

GRANTURI USAID PENTRU PRODUCĂTORII DE FRUCTE, STRUGURI, POMUȘOARE ȘI MIERE. Vezi condițiile de participare și alte detalii

29 sep 2021

Noi oportunități de dezvoltare pentru afacerile rurale din sectorul turistic. Grantul „PRIETENEȘTE PENTRU TURISM” la a 2-a etapă

20 aug 2021
Din aceiași categorie

UN NOU GRANT DE LA IFAD, APELUL III. Este pentru adaptarea la schimbările climatice. Aplică ACUM, detalii mai jos

11 aug 2021

NOI GRANTURI OFERITE DE IFAD PRODUCĂTORILOR AGRICOLI ÎN CADRUL APELUL NR. 2. Vezi dacă și tu POȚI aplica pentru un suport financiar

02 dec 2020

AFACERI CU BANI DE LA STAT. Cine va beneficia de ajutor

27 oct 2020

GRANTURI PENTRU APICULTORI. Cine va beneficia de suma de 700 mii dolari și unde le vor investi

18 feb 2021

DEPOZITUL FRIGORIFIC DIN TARACLIA REDUCE SUBSTANȚAL DISTANȚA DINTRE PRODUCĂTOR ȘI CONSUMATOR

29 mai 2021

165 MII LEI PENTRU FEMEILE DIN MEDIUL RURAL. ODIMM și EFES Vitanta - parteneri de realizare a visurilor în agricultură

165 MII LEI PENTRU FEMEILE DIN MEDIUL RURAL

ODIMM și EFES Vitanta - parteneri de realizare a visurilor în agricultură

165 MII LEI PENTRU FEMEILE DIN MEDIUL RURAL. ODIMM și EFES Vitanta - parteneri de realizare a visurilor în agricultură

loading ...