34 DE AGRICULTORI AU OBŢINUT GRANTURI PENTRU PROCURAREA ECHIPAMENTELOR NO-TILL

25 jan 2023
Peste 285 000 dolari SUA vor fi acordate producătorilor agricoli selectați, urmare a primului apel desfășurat în cadrul Programului de granturi destinate managementului durabil al terenurilor.

În total, au fost selectați spre finanțare 34 producători agricoli. Cea mai mare parte dintre beneficiarii selectați au investit în echipamente no-till, fiind urmați de cei care au achiziționat sisteme de irigare și bazine de acumulare a apei. Suprafaţa totală pe care vor fi aplicate tehnologiile şi practicile de management durabil al terenurilor în cadrul acestui apel de granturi este de peste 5000 ha.

Programul de granturi este implementat de Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) și prevede compensarea a până la 30% din valoarea investiției în tehnologii și practici ce asigură protecția și conservarea solului, cu un plafon de 10 000 dolari SUA per beneficiar.

Programul de granturi destinate managementului durabil al terenurilor este implementat în cadrul Acordului de Grant semnat între Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în baza căruia țara noastră a obținut finanțare nerambursabilă în valoare de 3,105 milioane dolari SUA din sursele Fondului Global de Mediu (GEF).
loading ...