START CONCURS pentru finanțarea proiectelor de infrastructură! Află AICI cum devii beneficiar

02 feb 2021

A fost dat startul concursului pentru recepționarea cererilor de finanțare a proiectelor de infrastructură pentru anul 2022 în cadrul Proiectului de Reziliență Rurală (IFAD VII). Beneficiarii eligibili din zona rurală sunt cei care vor aplica pentru:
  • Construcţia reţelelor de alimentare cu apă pentru irigare;
  • Construcția / reparația segmentelor de drum și poduri, care vor asigura accesul la zonele de producție agricolă și la întreprinderilor de prelucrare a produselor agroalimentare.
În acest sens, grupul-client care poate beneficia de asistență financiară în valoare maximă de 200 000 dolari SUA  poate fi format doar din persoane juridice: întreprinderi mici şi mijlocii, Gospodării Țărănești, grupuri de producători din spațiul rural, care practică activități agricole.
Granturile vor fi acordate în baza rezultatelor concursului anunțat și a rezultatelor evaluării cererilor de finanțare, înaintate de APL în colaborare cu grupul-client către UCIP IFAD.
Pentru obținerea suportului financiar, grupul-client va trebui să întreprindă următoarele:
 
Pasul I.
Va analiza și va identifica necesitățile de dezvoltare ale infrastructurii din comunitatea unde își desfășoară activitatea, ca fiind de primă necesitate pentru ameliorare și care ar duce la dezvoltarea economică a afacerii agenților economici.
 
Pasul II.
Va studia condițiile generale de participare la concurs pentru obținerea suportului financiar de construcție a obiectelor de infrastructură publică rurală publicate de UCIP IFAD și cerințele de prezentare a documentelor stipulate în anunțul de lansare a concursului pentru anul respectiv.
 
Pasul III.
Va convoca adunarea comună a agenților economici, potențialilor membri ai Grupului-client și Primărie, va discuta necesitatea de participare la concurs, rata de cofinanțare la construcția obiectului de infrastructură publică rurală și va alege organul de conducere și reprezentare a grupului-client la ședințele comune de lucru cu UCIP IFAD pe perioada de implementare a proiectului.
 
Solicitantul, cererea căruia a fost admisă în a II-a etapă de Calificare, va prezenta adițional un studiu de pre-fezabilitate a proiectului investițional, dar și planul de construcție, însoțit de investigațiile geologice și hidrologice, dar și alte acte referitoare la obiectul de infrastructură.
Proiectul va beneficia de finanțare doar dacă terenul și/sau obiectul de infrastructură se află la balanța Primăriei sau a Agenției Apele Moldovei, cărora va fi transmis obiectul de infrastructură după construcție. Iar contribuția minimă solicitată va fi numai în valoare bănească în mărime stabilită în funcție de tipul infrastructurii.
 
Cererile vor trece prin două etape - pre-calificare și calificare.
 
Pachetele de documente vor fi prezentate în plic sigilat cu indicarea obligatorie denumirii concursului, numele beneficiarului și datele de contact la adresa: mun. Chișinău bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 162, bir.1303, sau in Boxa pentru corespondența, până la data de  31 martie 2021, ora 1700.
 
 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

FINANȚARE DE LA STAT PENTRU COMPANIILE EXPORTATOARE DE PRODUSE ȘI SERVICII

25 apr 2022

9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

20 apr 2022

UN LABORATOR MODERN PENTRU TESTAREA INOVAȚIILOR ÎN HORTICULTURĂ, DESCHIS LA COLEGIUL AGROINDUSTRIAL ”GHEORGHE RĂDUCAN” DIN GRINĂUȚI

20 apr 2022

OPORTUNITĂȚI DE LANSARE ÎN AFACERI PENTRU MIGRANȚI

15 apr 2022

2,1 HECTARE DE VIȚĂ DE VIE, PLANTATE ÎN SCOP DIDACTIC LA CENTRUL DE EXCELENȚĂ ÎN VITICULTURĂ ȘI VINIFICAȚIE DIN CHIȘINĂU

13 apr 2022

START CONCURS pentru finanțarea proiectelor de infrastructură! Află AICI cum devii beneficiar

START CONCURS pentru finanțarea proiectelor de infrastructură! Află AICI cum devii beneficiar

START CONCURS pentru finanțarea proiectelor de infrastructură! Află AICI cum devii beneficiar

loading ...