VOTAT. 200 DE MILIOANE DE LEI VOR FI ACORDATE PENTRU SUSȚINEREA FERMIERILOR

21 aug 2023
Guvernul a aprobat alocarea a 200 de milioane de lei pentru fermieri. Aleșii poporului au votat în ședința de luni, 21 august această hotărâre.
 
Este un efort pe care societatea, toată societatea, toate păturile sociale îl depun pentru ca să ajutăm pe cei care anul trecut au avut și anul acesta au pierderi. Este un efort necesar. Agricultura beneficiază de subsidiere masivă de peste un miliard 700 de lei anual și noi ne dorim ca gradual agricultura să devină tot mai tehnologizată și mai puțin vulnerabilă la diferite probleme care vin din exterior. Efortul enorm pe care îl depunem astăzi și care l-am depus și anterior trebuie să ajute fermierii să depășească, o parte din fermieri, dificultățile financiare care le au astăzi. Eu sper că fermierii apreciază faptul că toată societatea îi ajută să depășească aceste probleme, a menționat Dorin Recean.
 
Resursele financiare sunt alocate din fondul de rezervă al Guvernului. De acești bani vor beneficia în jur de 3000 de mici fermieri, care au avut pierderi considerabile la culturile de grâu, orz și rapiță. Tot atunci, Executivul a aprobat și Regulamentul de repartizare a celor 4000 de tone de motorină, donată de România.
 
Ajutorul va fi acordat prin intermediul AIPA, în baza cererilor depuse de fermieri. Banii vor ajuta la prelucrarea a circa 276 de mii de hectare de terenuri ce au fost însămânțate cu culturi de prima grupă, potrivit reprezentanților guvernului.
loading ...