DETALII DESPRE SOLICITAREA PLĂȚILOR DIRECTE PER CAP DE ANIMAL. Pe 1 aprilie începe recepționarea dosarelor de la fermieri

25 mar 2021

Achitarea plăților directe per cap de animal a fost discutată astăzi în cadrul unui seminar informativ, desfășurat în regim online. Conform avizelor anterioare și a Regulamentului privind acordarea de plăți directe per cap de animal aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 836/2020, perioada recepționării dosarelor va avea loc între 1 aprilie – 4 iunie 2021.  
 
AIPA a fost reprezentată de către directorul adjunct, Petru Tîmbur, care a mulțimit fermierilor pentru interesul manifestat în accesarea corectă a suportului financiar din partea statului, acordat prin prisma instrumentului de finanțare, plăți directe pe cap de animal. În cadrul evenimentului au participat peste 70 de reprezentanți ai Direcțiilor Agricole din cadrul Consiliilor Raionale, Asociațiilor de profil zootehnic, dar și ai mediului de afaceri din sectorul vizat.
 
Politicile statului ce vin în susținerea revitalizării sectorului zootehnic, fiind priorități majore pe agenda Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), au fost prezentate auditoriului on-line de către Șeful interimar al Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine animalieră, Valentin Roșca. Reprezentantul MADRM a comunicat detaliat prevederile HG 836/2020 și a elucidat situațiile confuze în legătură cu anumite prevederi ale Regulamentului.
 
Agenda webinar-ului a inclus subiecte ce țin de condițiile de accesare a plăților directe, criteriile de eligibilitate, actele obligatorii, procedura de depunere a cererilor de solicitare a suportului financiar, cuantumul dar și speciile de animale pasibile plăților directe. Fiind un prim exercițiu de acest gen, s-a atras atenția asupra completării cererii de solicitare a plății directe aferente măsurii de sprijin eligibile, precum și anexării actelor obligatorii la dosarul de subvenționare.
 
La finalul webinar-ului participanții au adresat întrebări, sugestii și mesaje de mulțumire instituției gazdă, AIPA, precum și reprezentantului MADRM, Valentin Roșca.  De asemenea, pe platforma de întrebări – răspunsuri a avut loc schimbul de opinii privind procedurile de îmbunătățire ale cadrului legal în vederea oferirii posibilității de dezvoltare nu doar marilor producători agricoli, dar și micilor fermieri din sectorul zootehnic.
 

DETALII DESPRE SOLICITAREA PLĂȚILOR DIRECTE PER CAP DE ANIMAL. Pe 1 aprilie începe recepționarea dosarelor de la fermieri

DETALII DESPRE SOLICITAREA PLĂȚILOR DIRECTE PER CAP DE ANIMAL

Pe 1 aprilie începe recepționarea dosarelor de la fermieri

DETALII DESPRE SOLICITAREA PLĂȚILOR DIRECTE PER CAP DE ANIMAL. Pe 1 aprilie începe recepționarea dosarelor de la fermieri

loading ...