https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
MULTE CERERI PENTRU SUBVENȚII SAU FONDUL ESTE PREA MIC?

MULTE CERERI PENTRU SUBVENȚII SAU FONDUL ESTE PREA MIC?

15 apr 2020
În ultimii ani, agricultorii moldoveni se bucură de suport în afacerile lor din partea statului, prin subvențiile care sunt acordate.

Ministerul Agriculturii anunță că de la începutul anului, aproape 470 de fermieri au depus deja dosarele pentru subvenționare.

Suma solicitată până acum este de peste 88 de milioane de lei. Cei mai mulți fermieri sunt din Cahul, Dondușeni și Orhei. Acest lucru arată că numărul dosarelor recepționate este cu 17 la sută mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În anul 2020, fondul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură constituie circa un miliard de lei. Totuși, din acești bani, autoritățile urmează să achite și datoriile acumulate anul trecut.

Anterior, secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Mihail Machidon, a declarat că acest fond nu este mic, pentru că anual suma acordată pentu susținerea agricultorilor crește, însă aceste datorii se acumulează pentru că se mărește numărul fermierilor care solicită ajutor. Machidon a menționat că acest lucru nu este rău, dar fermierii trebuie să fie înțelegători fiindcă doar treptat autoritățile vor reuși să facă față cerințelor.

Campania de recepţionare a cererilor pentru subvenții va dura până în data de 31 octombrie.
CREDITE PENTRU AGRICULTORI DE PESTE 23 MIL. EURO DE LA BEI. Câți antreprenori au beneficiat de suportul financiar
17 jun 2021
DEȚII UN ÎMM? SOLICITĂ BANI PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR PE PIAȚA EXTERNĂ. Cum, afli AICI
16 jun 2021
FĂRĂ REZIDUURI ÎN SALATĂ. Producătorii și procesatorii din sud pot verifica materia primă într-un laborator performant, aproape de casă
31 mai 2021
DEPOZITUL FRIGORIFIC DIN TARACLIA REDUCE SUBSTANȚAL DISTANȚA DINTRE PRODUCĂTOR ȘI CONSUMATOR
29 mai 2021

MULTE CERERI PENTRU SUBVENȚII SAU FONDUL ESTE PREA MIC?

MULTE CERERI PENTRU SUBVENȚII SAU FONDUL ESTE PREA MIC?

MULTE CERERI PENTRU SUBVENȚII SAU FONDUL ESTE PREA MIC?

loading ...