SUBVENȚII PENTRU DEȚINĂTORII DE TERENURIL AGRICLE

24 mar 2022
Deținătorii de terenuri agricole vor putea beneficia de subvenții din bugetul de stat pentru proiecte investiționale de îmbunătățiri funciare. În cadrul Programului, vor putea fi subvenționate următoarele măsuri:

1. Aplicarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea eroziunii solului (eoliene și hidrice);
2. Aplicarea măsurilor de ameliorare chimică a solurilor (soluri sărăturate);
3. Aplicarea măsurilor de conservare și sporirea fertilității solurilor (implementarea proiectelor de organizare a teritoriului).

Astfel, potrivit Agenției de Intervenție și Plăți, vor putea beneficia de subvenționare peroanele juridice sau fizice și unitățile administrativ - teritoriale de nivel întâi care dețin legal terenuri în proprietate, posesie sau folosință.

Costul total al proiectului eligibil nu va depăși suma de 1 000 000 lei. Valoarea subvenției constituie 80% din valoarea proiectului, iar contribuția proprie trebuie să fie de cel puțin 20% din costul total al proiectului investițional. Totodată, subvenția în avans va fi acordată în două tranșe: 1 tranșă - 70%; a 2-a tranșă - 30%.

Dosarele pot fi depuse la apelul Agenției Relații funciare și Cadastru (ARFC), prin ordinul directorului general al Agenției, la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul va efectua investiția.

SUBVENȚII PENTRU DEȚINĂTORII DE TERENURIL AGRICLE

SUBVENȚII PENTRU DEȚINĂTORII DE TERENURIL AGRICLE

SUBVENȚII PENTRU DEȚINĂTORII DE TERENURIL AGRICLE

loading ...