SUBVENȚII PENTRU NOILE CATEGORII DE PRODUCĂTORI AGRICOLI. Lista completată și aprobată de Parlament

01 dec 2021

Mai mulți producători agricoli din Republica Moldova ar putea beneficia de subvenții. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat raportul la un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural.
 
Conform documentului, urmează a fi îmbunătățit accesul producătorilor agricoli mici la obținerea subvențiilor. Totodată, modificările prevăd includerea unei noi categorii de beneficiari – „producătorul agricol micro”, care deține până la 2 hectare de teren agricol arabil, transmite AGROMEDIA cu referire la Știri.md.
 
Astfel, va putea solicita subvenții „producătorul agricol micro”, care deține până la 2 hectare de teren agricol arabil; „producătorul agricol mic” – care deține de la 2 până la 10 hectare de teren agricol arabil.
 
De asemenea, vor beneficia de subvenții „producătorul agricol mijlociu”, care deține cu drept de proprietate sau posesie și folosință de la 10 până la 75 de hectare de teren agricol arabil; „producător agricol mare”, care deține mai mult de 75 de hectare de teren agricol arabil. 
 
Documentul mai prevede eficientizarea procesului de monitorizare privind recepționarea cererilor de acordare a subvențiilor post-investiționale. Se propune prezentarea unor rapoarte de activitate lunar, semestrial și anual, în vederea evitării creării datoriilor față de solicitanții de subvenții. 
 
De menționat că, până la 1 octombrie 2021, au fost recepționate 3 143 cereri de acordare a subvențiilor post-investiționale în sumă de 544,4 milioane lei.
 
Totodată, în anul 2021, valoarea FNDAMR constituie 1,1 miliarde lei. Pentru subvenții post-investiționale sunt prevăzute 773,9 milioane lei.
 
Sursa: stiri.md
 

SUBVENȚII PENTRU NOILE CATEGORII DE PRODUCĂTORI AGRICOLI. Lista completată și aprobată de Parlament

SUBVENȚII PENTRU NOILE CATEGORII DE PRODUCĂTORI AGRICOLI

Lista completată și aprobată de Parlament

SUBVENȚII PENTRU NOILE CATEGORII DE PRODUCĂTORI AGRICOLI. Lista completată și aprobată de Parlament

loading ...