SUBVENȚII PENTRU PROIECTE INVESTIȚIONALE ÎN AGRICULTURĂ. Încă 2 săptămâni pentru depunerea dosarelor

19 jul 2022
Tinerii care își doresc să dezvolte o afacere în agricultură pot beneficia de subvenții de la stat. Dosarele pentru obținerea acestora pot fi depuse până pe data de 2 august.

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) reamintește că în conformitate cu Ordinul nr. 95 din 30 mai 2022, în perioada 1 iunie – 2 august curent, s-a dat start celui de-al VIII-lea apel de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru proiecte start-up.

În acest context, amintim că subvențiile în avans vor fi acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar (a se vedea HG 507/2018).

Cererile de solicitare a subvențiilor în avans vor putea fi depuse de tineri, femei și migranți, ce intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin, după cum urmează:
  1. Stimularea investiţiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
  2. Stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora;
  3. Stimularea investițiilor pentru producerea legumelor, a fructelor, a plantelor aromatice, condimentare și medicinale pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
  4. Stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;
  5. Stimularea investițiilor pentru înfiinţarea, modernizarea și defrișarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole.

AIPA încurajează toți doritorii să participe activ în cadrul Proiectului de acordare a Subvențiilor în Avans, în vederea lansării noilor afaceri în sectorul agricol.

Documentele necesare pentru solicitarea subvențiilor în avans pentru proiecte start-up sunt disponibile pe pagina web a Agenției sau accesați aici.
loading ...