https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.28 EUR
17.92 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
SUBVENȚIILE ÎN AVANS POT FI SOLICITATE PÂNĂ LA 27 IANUARIE

SUBVENȚIILE ÎN AVANS POT FI SOLICITATE PÂNĂ LA 27 IANUARIE

15 jan 2021
Reamintim că, dosarele de solicitare a subvenției în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural pot fi depuse până la data de 27 ianuarie curent, acesta fiind termenul-limită pentru recepționarea cererilor.
Precizăm că, costul total al proiectului eligibil nu trebuie să depăşească suma de 3 mil. lei, perioada de implementare fiind maximum 24 de luni. Contribuţia financiară a solicitantului va reprezenta cel puţin 20% din costul total al proiectului investiţional. O altă condiție este ca solicitantul să asigure durabilitatea proiectului subvenţionat pe parcursul a 5 ani după darea în exploatare a obiectului.

Măsurile de sprijin sunt următoarele:

 1. Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale. Prevede subvenționarea proiectelor investiționale orientate spre construcția/ reabilitarea/modernizarea drumurilor și podurilor publice locale și extinderea /modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei şi de canalizare. 

 2. Renovarea și dezvoltarea localității rurale. Prevede subvenționarea proiectelor investiționale pentru: reabilitarea străzilor pietonale locale, instalarea iluminatului public; renovarea sau reabilitarea clădirilor publice, a zonelor pentru organizarea piețelor, târgurilor; crearea și dotarea centrelor de îngrijire pentru copii, bătrâni și persoane cu nevoi special etc.

Pentru măsura 1 și 2 valoarea subvenției acordate va constitui 80% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 3 mil. lei. Solicitanți de subvenții în cadrul acestor două măsuri vor fi Autoritățile Publice Locale de nivelul I.

 3. Diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole. Include tipuri de investiții pentru proiecte privind înființarea centrelor de instruire și formare pentru însușirea profesiilor; lansarea taberelor de odihnă pentru copii; dezvoltarea și promovarea serviciilor și activităților de turism rural etc.

Pentru măsura 3 valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 1 mil. lei. Solicitanți de subvenții în cadrul acestei măsuri vor fi atât persoane juridice și fizice.

TEHNICA AGRICOLĂ: SISTEMELE DE IRIGARE ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR. Ce alte unități de profil au fost solicitate de fermieri
29 jul 2021
PROIECTUL DevRAM, PARTEA I, MISIUNE ÎNCHEIATĂ. Cele mai importante realizări în domeniul agriculturii, AICI
01 jul 2021
PROIECTE START-UP ÎN AGRICULTURĂ: 45 de antreprenori vor beneficia de suportul statului. Află valoarea investițiilor
22 jun 2021
AFACERI COMUNE ÎNTRE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Câte parteneriate au fost stabilite
22 jun 2021

SUBVENȚIILE ÎN AVANS POT FI SOLICITATE PÂNĂ LA 27 IANUARIE

SUBVENȚIILE ÎN AVANS POT FI SOLICITATE PÂNĂ LA 27 IANUARIE

SUBVENȚIILE ÎN AVANS POT FI SOLICITATE PÂNĂ LA 27 IANUARIE

loading ...