“FRUCTE PENTRU LUME”: VOM EXPORTA ȘI PE CALE MARITIMĂ. Detalii, AICI

05 jul 2021
O companie franceză specializată în comerțul internațional cu fructe pe cale maritimă, orientate către Orientul Mijlociu, Asia Pacific, America de Sud s-a aflat în R. Moldova într-o vizită de documentare. Aceasta este axată pe exportul de mere, cartofi, kiwi etc.
 
Activitatea este parte a programului “Fructe pentru lume”, implementat de Moldova Fruct cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, anunță AGROMEDIA citând asociația de profil.
 
“Comercianții ne-au identificat prin intermediul articolelor pe care le publicăm periodic pe Fresh Plaza, ne-au contactat, am comunicat, le-am pregătit un itinerar de vizite și le-am organizat întâlniri cu potențiali clienți, membri ai Moldova Fruct care pot să le furnizeze fructe”, relatează Iurie Fală, director executiv Moldova Fruct.
 
Cumpărătorii au avut posibilitatea să studieze cultura de producere a merelor, prunelor, cireșelor. Discuțiile cu membrii asociației au fost despre aspectele practice ce țin de tranzacții, ambalaj, standarde de marketing, calitate, soiuri și alte elemente privind inițierea unei colaborări.
 
Compania analizează Republica Moldova ca un proiect pe termen lung, o sursă adițională pentru aprovizionare cu mere pentru clienții cu care ei lucrează mai mult de 30 de ani.
 
Aceleași cerințe ca și în comerțul internațional
 
Cerințele din partea cumpărătorului sunt cele aplicate în comerțul international, având un spectru larg de clienți sunt foarte rigizi în ceea ce privește certificare GlobalG.A.P., reziduuri. Cel mai mare accent se pune pe calitatea fructelor pentru că perioada de tranzit pe cale maritimă depășește în unele cazuri de 10 ori perioada de livrare pe cale terestră.
 
“Sunt câteva lucruri pe care le-a urmărit compania: să facă cunoștință cu potențiali furnizori, să vadă nivelul culturii de producere, nivelul de calitate, în general infrastructura post-recoltare. Desigur că ei analizează  foarte atent și calitatea drumurilor, pentru că fructele sunt transportate pe drumurile noastre și ei au observat că avem de lucrat la acest capitol”, spune Iurie Fală.
 
Compania franceză a menționat despre cerințele de calitate pentru diferite soiuri de mere, care sunt doleanțele față de fermitatea fructelor, colorația. S-a discutat despre ambalaj și despre utilizarea cutiilor de tip bushel și regimul termic de tranzit.
 
Un alt aspect important asupra căruia au atenționat cumpărătorii este colorația fructelor. Clienții lor preferă merele roșii, în special Gala care trebuie să aibă o colorație de peste 70%, iar în lista preferințelor mai este Golden și Granny Smith.
 
Iurie Fală informează că urmare a acestei vizite și în urma discuțiilor cu producătorii comercianții s-au arătat interesați să lucreze cu furnizorii de fructe din Moldova.
 
„Nu este vorba de cantități mari din start, acest sezon trebuie să fie unul de testare a pieței. Ne orientăm la unșir mic de livrări de probă pe câteva piețe. Îi așteptăm din nou în vizită la etapa recoltării și depozitării merelor. Moldova Fruct va lucra în continuare la aspectul privind asigurarea ambalajului adecvat. În prezent, în Republica Moldova cei care au experiență în exportul pe mare folosesc cutia de tip bushel standard. Trebuie să trecem la cutia bushel cargo care permite încărcarea unei cantități mai mari de fructe într-un container”, mai spune Iurie Fală.
 
Top știri

VIOREL ORLOVSCHI despre GLOBAL.G.A.P., prețul la mere și plantarea livezilor intensive

15 nov 2021

AVOCATUL DIANEI CRUDU: PLEDĂM NEVINOVAT! Dosarul va ajunge la CtEDO!

24 nov 2021

A DAT START AFACERII CU 4 STUPI DE ALBINE, ÎN PATRU ANI ARE O PRISACĂ DE 300 DE FAMILII

12 nov 2021

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021

COOPERAREA ÎN AGRICULTURĂ: SUCCESE ȘI EȘECURI

11 nov 2021
Din aceiași categorie

„BUSINESSUL FRUCTELOR ÎN MOLDOVA” LA CEA DE-A VII-A EDIȚIE. Iurie Fală: Vor participa peste 300 de producători

02 dec 2021

MERELE PREFERATE DE CONSUMATORII DIN EMIRATE: Roșii, dulci și vărgate. Fresh Time despre exportul de fructe în Golful Persic

01 dec 2021

INOVAȚIILE DIN HORTICULTURĂ: Cât de predispuși sunt fermierii noștri către schimbări

30 nov 2021

DEGUSTAREA SOIURILOR DE MERE SOLICITATE PE PIAȚA EXTERNĂ: Jurnaliștii în rol de experți

30 nov 2021

CEAPA BUNĂ COSTĂ SCUMP. Ce spun producătorii despre prețul la această legumă și cum argumentează traderii...

25 nov 2021

“FRUCTE PENTRU LUME”: VOM EXPORTA ȘI PE CALE MARITIMĂ. Detalii, AICI

“FRUCTE PENTRU LUME”: VOM EXPORTA ȘI PE CALE MARITIMĂ

Detalii, AICI

“FRUCTE PENTRU LUME”: VOM EXPORTA ȘI PE CALE MARITIMĂ. Detalii, AICI

loading ...