IARNA NU E DE DORMIT! Viticultorii din Hâncești, adunați în câmp deschis și instruiți în ale meseriei. Detalii, AICI

25 jan 2021
 
Direcţia Agricultură și Alimentație Hânceşti, în parteneriat cu Asociația Producătorilor de Struguri de Masă au organizat recent un seminar practico-teoretic, cu tema: “Tăiatul în uscat a viţei de vie în condiţiile anului 2021”. Evenimentul, la care au participat 49 de viticultori din toate satele raionului, s-a desfășurat direct în câmp, fiind respectate toate cerințele impuse pe timp de pandemie.
 
Solicitat de AGROMEDIA, dl Ion Sârbu, șeful Direcției, ne-a comunicat că iarna nu e timp de dormit și că producătorii agricoli din raion sunt atrenați săptămânal în diverse seminare și lecții practice. “Perioada rece este pentru instruire. Întrunirile practice sunt susținute financiar de agenții economici cointeresați de marfă de calitate”, ne-a spus dl Sârbu, menționând că în raionul Hâncești sunt înregistrați trei producători de vinuri, licențiați și în export.
 
Participanții la seminar au manifestat un interes profesionist către  prezentarea practică, particularitățile de tăiere, tipurile de tăiere, formele de conducere și sistemele moderne în domeniu. Lecția a fost ținută de dl  Sergiu Tutovan, doctor în știinte agricole.
Viticultorii au avut posibilitate să facă și schimb de păreri, să beneficieze de răspunsuri calificate la înterebările frecvente vis-à-vis de tema abordată.
 
Fiind întrebat dacă vița de vie este afectată acum din cauza condițiilor climaterice, dl Sârbu a reiterat că, deocamdată, nu se observă mari schimbări și speră că luna februarie va fi una bună pentru culturile agricole.
 
loading ...