https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.55 EUR
17.24 USD
0.23 RUB
4.22 RON
0.60 UAH
IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI. Subvențiile vor fi mai accesibile

IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI. Subvențiile vor fi mai accesibile

21 jul 2020

Subvențiile în agricultură sunt un suport important pentru fermieri, iar autoritățile au decis ca acest fond să fie mai accesibil pentru solicitanți. Astfel, Parlamentul a votat recent modificări importante.  Potrivit proiectului, a fost extins plafonul de vârstă pentru tinerii fermieri care se încadrează în programul de acordare a subvențiilor în avans – de la 35 la 40 ani.

Totodată, printre categoriile de beneficiari se vor regăsi și migranții care vor putea solicita subvenții pentru investițiile în sectorul agricol postinvestițional, precum și pentru proiectele start-up în avans.
La fel, a fost majorat plafonul maxim al înlesnirilor în mărime de 30% din valoarea investiției eligibile. Procedura de acordare a ajutoarelor și categoriile de beneficiari vor fi aprobate prin hotărâre de guvern. Beneficiarii vor fi monitorizați și verificați de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

La fel, au fost simplificate criteriile de eligibilitate, fiind exclusă condiția de  prezentare a certificatelor de calitate și dovada deținerii de către solicitantul de subvenții a bazei de producție cu materie prime proprii. Se mai propune ca beneficiarul să prezinte dovezi că prelucrează sau procesează producție de origine autohtonă. Autorizarea subvenției se va face după  principiul ”primul venit – primul servit”. AIPA va prezenta rapoarte semestriale privind gestionarea banilor statului. În 2020, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie circa 900 de milioane de lei.
BANI pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine. Află ce sume vor fi alocate anual per cap de animal
19 nov 2020
AIPA: PRODUCĂTORII AGRICOLI, CARE AU SUFERIT DE PE URMA CALAMITĂȚILOR NATURALE, AU BENEFICIAT DE COMPENSAȚII. Despre ce sumă e vorba, vezi AICI
18 nov 2020
S-AU GĂSIT BANI. Și ceilalți agricultori vor primi despăgubiri pentru culturile din prima grupă
28 oct 2020
AFACERI CU BANI DE LA STAT. Cine va beneficia de ajutor
27 oct 2020

IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI. Subvențiile vor fi mai accesibile

IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI

Subvențiile vor fi mai accesibile

IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI. Subvențiile vor fi mai accesibile

loading ...