https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI. Subvențiile vor fi mai accesibile

IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI. Subvențiile vor fi mai accesibile

21 jul 2020

Subvențiile în agricultură sunt un suport important pentru fermieri, iar autoritățile au decis ca acest fond să fie mai accesibil pentru solicitanți. Astfel, Parlamentul a votat recent modificări importante.  Potrivit proiectului, a fost extins plafonul de vârstă pentru tinerii fermieri care se încadrează în programul de acordare a subvențiilor în avans – de la 35 la 40 ani.

Totodată, printre categoriile de beneficiari se vor regăsi și migranții care vor putea solicita subvenții pentru investițiile în sectorul agricol postinvestițional, precum și pentru proiectele start-up în avans.
La fel, a fost majorat plafonul maxim al înlesnirilor în mărime de 30% din valoarea investiției eligibile. Procedura de acordare a ajutoarelor și categoriile de beneficiari vor fi aprobate prin hotărâre de guvern. Beneficiarii vor fi monitorizați și verificați de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

La fel, au fost simplificate criteriile de eligibilitate, fiind exclusă condiția de  prezentare a certificatelor de calitate și dovada deținerii de către solicitantul de subvenții a bazei de producție cu materie prime proprii. Se mai propune ca beneficiarul să prezinte dovezi că prelucrează sau procesează producție de origine autohtonă. Autorizarea subvenției se va face după  principiul ”primul venit – primul servit”. AIPA va prezenta rapoarte semestriale privind gestionarea banilor statului. În 2020, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie circa 900 de milioane de lei.
CREDITE PENTRU AGRICULTORI DE PESTE 23 MIL. EURO DE LA BEI. Câți antreprenori au beneficiat de suportul financiar
17 jun 2021
DEȚII UN ÎMM? SOLICITĂ BANI PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR PE PIAȚA EXTERNĂ. Cum, afli AICI
16 jun 2021
FĂRĂ REZIDUURI ÎN SALATĂ. Producătorii și procesatorii din sud pot verifica materia primă într-un laborator performant, aproape de casă
31 mai 2021
DEPOZITUL FRIGORIFIC DIN TARACLIA REDUCE SUBSTANȚAL DISTANȚA DINTRE PRODUCĂTOR ȘI CONSUMATOR
29 mai 2021

IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI. Subvențiile vor fi mai accesibile

IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI

Subvențiile vor fi mai accesibile

IMPORTANT PENTRU AGRICULTORI. Subvențiile vor fi mai accesibile

loading ...