129 MII EURO PENTRU UN TON DE 211 KILOGRAME! Unde a avut loc licitația și cine a cumpărat peștele gigant

05 jan 2022

Un ton de 211 kilograme a fost adjudecat pentru 129 000 de euro la tradiţionala licitaţie de Anul Nou de la Tokyo, câştigată miercuri de un bucătar cu stea Michelin care intenţionează să „înveselească” anul 2022 cu acest exemplar, cu toate că valoarea atinsă este departe de recordul din 2019, pe fondul crizei sanitare, informează AGROMEDIA cu referire la digi24.ro.
 
Suma plătită la prima licitaţie a anului la piaţa de peşte Toyusu a scăzut pentru al treilea an consecutiv, cererea fiind în continuare afectată de pandemie.
 
Valoarea de 16,9 milioane de yeni plătită miercuri de un patron de restaurant şi de un angrosist pentru un ton roşu uriaş s-a situat mult sub recordul din 2019, când un exemplar din preţuitul peşte a fost adjudecat în schimbul unei sume de peste 333 milioane de yeni.
 
Prima licitaţie a anului de la piaţa Toyosu este o tradiţie în Japonia, care atrage anual o mulţime de angrosişti şi patroni de restaurante, transmite Agerpres.
 
Participanţii la licitaţie cheltuiesc uneori o avere pentru a obţine cel mai scump ton, care este considerat un aducător de noroc şi asigură cumpărătorilor o publicitate importantă.
 
Cumpărat de un restaurant de sushi cu stea Michelin și un angrosist
 
Tonul cumpărat miercuri a fost capturat în regiunea Aomori (nordul Japoniei), renumită pentru calitatea tonului său, şi a fost adjudecat de Onodera Group, un restaurant de sushi cu stea Michelin, care îl va împărți cu cu Yamayuki, un angrosist japonez.
 
Câteva ore mai târziu, peştele premiat a fost livrat la un restaurant condus de Onodera, în cartierul luxos Omotesando din Tokyo, pentru a fi tranşat public.
 
„Am participat la licitaţie în speranţa de a obţine cel mai scump ton, considerat aducător de noroc, şi de a-l servi clienţilor noştri pentru a-şi înveseli puţin anul nou, chiar dacă lumea noastră rămâne marcată de pandemie”, a declarat bucătarul Akifumi Sakagami.
 
Cel mai scump ton va fi servit clienţilor din Japonia, dar şi celor care trec pragul restaurantelor companiei de peste ocean, inclusiv în Hawaii, New York şi Los Angeles, a adăugat el.
 
Iubitorii de sushi s-au adunat în faţa restaurantului de lux din Tokyo pentru a aştepta să le vină rândul la râvnitul peşte. „Îmi place tonul”, a declarat Junko Kawabata, o localnică în vârstă de 78 de ani, arătând cu mândrie un bilet numerotat conform căruia urma să fie prima clientă. „Abia aştept să mănânc o porţie”, a spus aceasta.
 
Sursa: digi24.ro
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022
Din aceeași categorie

7 VAGOANE PENTRU TRANSPORTAREA CEREALELOR AU DERAIAT. Traficul feroviar pe ruta Paşcani-Iaşi întrerupt pentru o săptămână

30 jun 2022

BILL GATES ȘI-A CUMPĂRAT O PLANTAȚIE DE CARTOF DE APROXIMATIV 900 HA. Fermierii revoltați – miliardarul încalcă legea

30 jun 2022

10 HECTARE DE GRÂU ȘI 5 HECTARE DE MIRIȘTE AU ARS ÎN TIMPUL SECERIȘULUI. Focul ar fi pornit de la un utilaj agricol

28 jun 2022

UCRAINA ȘI MOLDOVA VOR CREA NOI RUTE DE TRANZIT. Anunțul a fost făcut de Volodimir Zelenskii

28 jun 2022

UCRAINA RISCĂ SĂ PLUTEASCĂ ÎN LAPTE. Situația catastrofală va duce la sacrificarea vitelor

24 jun 2022

129 MII EURO PENTRU UN TON DE 211 KILOGRAME! Unde a avut loc licitația și cine a cumpărat peștele gigant

129 MII EURO PENTRU UN TON DE 211 KILOGRAME! Unde a avut loc licitația și cine a cumpărat peștele gigant

129 MII EURO PENTRU UN TON DE 211 KILOGRAME! Unde a avut loc licitația și cine a cumpărat peștele gigant

loading ...