A FOST LANSAT PE ORBITĂ PRIMUL SATELIT DESTINAT AGRICULTURII. Acesta va furniza informații valoroase pentru monitorizarea recoltei

05 jan 2023
Tehnologia nu are limite. În primele zile ale anului, a fost lansat cu succes primul satelit destinat agriculturii. Datele obținute de la EOS SAT-1 vor furniza informații valoroase pentru monitorizarea recoltei, cartografierea aplicațiilor, planificarea sezonieră și evaluări care analizează informații precum umiditatea solului, prognoza randamentului și nivelurile de biomasă, care, la rândul lor, vor sprijini cultivatorii în reducerea emisiilor de dioxid de carbon și îi vor ajuta să dezvolte metode agricole durabile, fără pierderi financiare, transmite AGROMEDIA, cu referire la africanews.space.

EOS SAT-1 este unica constelație de sateliți în lume axată pe agricultură și va fi utilizată pentru a oferi industriei agricole și forestiere date eficiente pentru a promova practicile durabile și pentru a asigura profitabilitatea.
Satelitul va afecta direct sectorul agricol prin valorificarea teledetecției pentru a modela industria și alinierea la obiectivele ODD ale Națiunilor Unite pentru dezvoltare.

În plus, prin lansarea constelației sale de imagini prin satelit, compania își propune să stabilească o verticală totală de producție de date prin satelit – de la colectarea directă a imaginilor până la procesare, analiză și livrare. Abordarea unică va oferi clienților săi date și analize exclusive.

Satelitul, care va fi unul dintre cei mai puternici lansați pe Orbita Pământească Inferioară (LEO), este primul dintre șase sateliți ai constelației programate să fie lansate în următorii trei ani.

Satelitul a fost lansat de către Dragonfly Aerospace la locul de lansare al SpaceX, Cape Canaveral, Florida, în data de 3 ianuarie. Acesta a fost pus pe orbită de către SpaceX Transporter-6.
 
loading ...